НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,65

41,55

EUR

46,50

46,35

Підприємці з Харкова можуть отримати ваучери на безкоштовне відновлення бізнесу

Підприємці з Харкова можуть отримати ваучери на безкоштовне відновлення бізнесу
Фото: ua.depositphotos.com

За підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Зміцнення громадської довіри в Україні (UCBI)" харківські підприємці зможуть відновити приміщення бізнесу, які потребують заміни вікон, косметичного ремонту та/або відновлення даху.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Kharkiv Business Hub.

Хто може податись на відновлення

Зазначається, що підприємці можуть подати заявку на участь у програмі, якщо:

  • їх бізнес зареєстрований в Харкові та працює понад 1 рік;
  • їх бізнес не знаходиться в стані ліквідації чи в санкційних списках;
  • підприємці готові працевлаштувати одного нового співробітника після завершення ремонтних робіт, якщо діяльність буде відновлено; +3 нових співробітники протягом 3 місяців, якщо бізнес наразі функціонує.

Основні позиції, які можна покрити в рамках ваучеру "Відновлення":

  • відновлення вікон площею до 20 кв.м; 
  • ремонт фасаду площею до 50 кв.м;
  • косметичний ремонт приміщення площею до 50 кв.м;
  • відбудову даху площею до 80 кв.м.

Термін подачі заявки: понеділок, 30.09.2024, 23:59

Форма реєстрації: https://forms.gle/RBr58wKwBNu91oYa7

Додамо, що у Харкові продовжили звільнення всіх підприємців від сплати податку на нерухомість, на землю та єдиного податку для ФОП 4 групи до кінця 2024 року.

Підтримка харківського бізнесу

Нагадаємо, з 1 квітня по 30 червня 2024 року у Харкові для фізичних, юридичних осіб і підприємців було скасовано податкове зобов’язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності. Ставка земельного податку на ділянки фізичних і юридичних осіб становитиме 0% від їх нормативної грошової оцінки.

Також за цей період ставку податку за нерухоме майно (якщо це не земельна ділянка, яка перебуває у власності юридичних осіб) встановлено на рівні 0%.

Крім того, платникам єдиного податку четвертої групи (підприємці, які вирощують, вигодовують, виловлюють, збирають або переробляють сільгосппродукцію) надано стовідсоткове зменшення податкових зобов’язань.

Також додамо, що 26 квітня Кабінет міністрів ухвалив рішення збільшити максимальний розмір гранту для підтримки підприємців Харкова й області у рамках програми "Власна справа". Відтепер підприємці та особи без досвіду підприємницької діяльності у регіоні можуть оформити грант від 50 до 500 тисяч гривень на старт або розвиток бізнесу.

Окрім того, Kharkiv Business Hub реалізовує проєкт "Ваучер Quick help" за підтримки USAID та Western NIS Enterprise Fund, щоб допомогти харківському бізнесу працювати в умовах відсутності електропостачання. Підприємці на конкурсних умовах зможуть отримати генератори та термінали супутникового інтернету Starlink, для того аби мати безперебійний звʼязок та можливість працювати навіть під час аварійних відключень електроенергії.

Фото: ua.depositphotos.com