Представлено перший складаний смартфон від Google: які характеристики він отримав

Pixel Fold, смартфон, люди
Pixel Fold. Фото: Google

Google представила Pixel Fold – свій перший складаний смартфон. Він коштує від 1799 доларів. Про це пише The Verge.

Ґаджет перетворюється з компактного 5,8-дюймового телефону на 7,6-дюймовий планшет завдяки гнучкому екрану та шарніру, зробленого з нержавіючої сталі.

Google каже, що петля розрахована на 200 тисяч відкривань і закривань. Вона здатна фіксуватися в будь-якому місці, тому смартфон може виглядати, зокрема, як мініноутбук.

Обидва екрани Pixel Fold – це OLED-дисплеї з частотою оновлення 120 Гц. Зовнішній екран із роздільною здатністю 1080x2092 пікселів може досягати яскравості до 1550 ніт, тоді як внутрішній дисплей (2208x1840 пікселів) – до 1450 ніт: це означає, що вони обидва цілком можуть використовуватися на вулиці.

Смартфон має процесор Tensor 2, який є також у Pixel 7 і 7 Pro, в поєднанні з 12 ГБ оперативної пам’яті. Що стосується внутрішньої памʼяті, то можна обрати варіант на 256 чи 512 ГБ, але розширити її буде неможливо.

У Google заявляють про понад 24 години автономної роботи Pixel Fold з  акамуляторною системою в приблизно 4800 мАh, яка розділена між двома частинами. Ґаджет може заряджатися зі швидкістю до 30 Вт, а також без проводу за допомогою стандартного Qi-пристрою. Однак жоден зарядний пристрій не входить у комплект.

Так виглядає Pixel Fold

Pixel Fold має п’ять камер: дві 8,3-мегапіксельні (одна зовні для селфі, а друга – над внутрішнім дисплеєм, для відеодзвінків) та три камери ззаду (48-мегапіксельна основна, 10,8-мегапіксельна ультраширока та 10,8-мегапіксельна із пʼятикратним зумом). Функції та можливості камери подібні до тих, що доступні на Pixel 7 Pro, але використано інші датчики.

У розкладеному стані товщина смартфона становить трохи менше шести міліметрів, а в закритому – близько 12 міліметрів.