НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Міноборони допустило до експлуатації мобільні майстерні для ремонту озброєння

Міноборони допустило до експлуатації мобільні майстерні для ремонту озброєння
Фото: Міноборони

Оборонне відомство затвердило та дозволило використання українських мобільних модулів технічного обслуговування, призначених для ремонту озброєння та військової техніки в польових умовах. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Ремонтні майстерні представлені у двох варіантах: для ремонту невеликих зразків озброєння на базі пікапа-позашляховика та для більш масштабних робіт на шасі вантажівки, що дозволяє обслуговувати великі вузли та агрегати бойової техніки.

Ці мобільні реммайстерні оснащені всім необхідним обладнанням для технічного обслуговування, зокрема для завантаження та розвантаження важких елементів (до 5 тонн), діагностики та ремонту електрообладнання, а також виконання розбірно-складальних робіт.

У польових умовах фахівці можуть швидко усувати несправності, що значно прискорює процес обслуговування.

Майстерні також здатні виконувати слюсарні та металообробні роботи, шиномонтаж, паяльні операції та обслуговувати акумуляторні батареї. Завдяки сучасному обладнанню та комфортним умовам для персоналу, робочі цикли значно оптимізовані.

Мобільні ремонтні майстерні дозволяють ефективніше здійснювати ремонт техніки без необхідності її транспортування до стаціонарних ремонтних баз, що суттєво зменшує час на обслуговування та підвищує оперативність ремонтних робіт.

Додамо, від початку широкомасштабного вторгнення РФ для потреб підрозділів ЗСУ Міністерство оборони кодифікувало та допустило до експлуатації близько двох десятків зразків автомобільної спецтехніки та транспортних засобів, призначених для перевезення великогабаритних та великотоннажних вантажів.

Окрім цього, відомство допустило до експлуатації близько 20 зразків бойових броньованих машин, створених за принципом MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), які забезпечують захист від мін та засідок.