- Тип
- Новини компаній
- Категорія
- Новини компаній
- Дата публікації
Моцарела з Кіровоградщини отримала бронзову нагороду на світовому сирному конкурсі
Свіжий сир копчена моцарела, виготовлений на виробництві "Молочна майстерня" у Кіровоградській області під брендом Lel’, отримав бронзову відзнаку на конкурсі World Cheese Awards 2023 серед 23-х українських сирів, які були представлені на міжнародному конкурсі у Норвегії.
Сир-призер коптиться натуральним шляхом, на дровах вільхи, й набуває коптіння, що надає сиру неповторний аромат та смак, а виготовляється з натурального молока від довірених українських молокозаводів.
"Ми вдячні нашій команді сироварів за їхню старанність та майстерність, що дозволили втілити наш задум в життя. Пишаємось тим, що у перший рік запуску продукту, команда отримала важливу нагороду від міжнародного журі, що свідчить про високу якість та відзначає наші зусилля у розвитку українського сироваріння, — розповідає керівниця стратегічного маркетингу Ardis Group Христина Максимець.
На конкурсі моцарела була представлена суддям у чистому виді, тож оцінювання відбувалось тільки за смаковими характеристиками, також судді не знали країну походження сирів учасників, тож суддівство було повністю незалежним.
Підписуйтеся на YouTube-канал delo.uaВарто відзначити, що на полицях національного рітейлу копчена моцарела привертає увагу своєю соціальною місією — підтримувати українську армію, бо 3 гривні з кожного пакування передаються як донати у фонд "Повернись живим".
Виробник Ardis Group вірить, що ця нагорода — найкращий час розповісти Україні й всьому світу про сміливу українську моцарелу, яка перший час вироблялась під обстрілами та у блекаутах. А також працює над удосконаленням продукту, щоб наступного року привезти з конкурсу бажаний Super Gold.
Для довідки: участь українських сирів у конкурсі відбулась за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program і Western NIS Enterprise Fund, а також Ardis Group.