НБУ курс:

USD

41,48

--0,01

EUR

44,75

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,40

41,30

EUR

45,12

44,90

Файли Cookie

Я дозволяю DELO.UA використовувати файли cookie.

Політика конфіденційності

Відомий український ресторатор передав бізнес колишній дружині

Дмитро Борисов
Дмитро Борисов. Фото: facebook.com/borisov.dima

Відомий український ресторатор Дмитро Борисов передав всі права, бренди і заклади свого ресторанного бізнесу GastroFamily колишній дружині Олені Борисовій. 

Як забезпечити розвиток і стійкість компаній: досвід TERWIN, NOVUS, Arcelor Mittal, СК ІНГО та 40 інших провідних топменеджерів та державних діячів.
11 квітня на Business Wisdom Summit дізнайтесь, як бізнесу адаптуватися до нових регуляторних вимог, реагувати на зміни та залучати інвестиції у нинішніх умовах. Реальні кейси від лідерів українського бізнесу.
Забронювати участь

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Я завершую один із найзначущіших етапів свого життя, пов’язаний із ресторанним бізнесом, і з вдячністю відкриваю двері в нове", - написав Борисов.

Він додав, що весь його ресторанний бізнес GastroFamily відтепер повністю належить і керується Оленою Борисовою.

"Я передаю їй усі права на бренди та заклади, які ми створили разом", - підкреслив Борисов.

Він уточнив, що залишається в ролі пасивного партнера та співінвестора, не беручи участі в жодних стратегічних або операційних питаннях.

"Цей досвід мотивує мене на створення нового, натхненного та важливого. Попереду — нова історія", - підсумував Борисов.

Про GastroFamily

GastroFamily – мережа ресторанів, серед яких представлені як заклади фаст-кежуал формату для швидких перекусів, так і затишні класичні ресторани з високою кухнею та вишуканими стравами.

GastroFamily об’єднує понад 80 різних за концепцією закладів. Серед них – столичні ресторани "Канапа", Philadelphia Roll&Bowl, "Остання Барикада", "Любчик", "Ватра", а також мережі закладів "Барсук", Mushlya, "Білий Налив" та БПШ (БеляшПончикШаурма). 

Дмитро Борисов відкрив свій перший ресторан "Барсук" у 2010 році. Через 8 років відкрили гастрономічний паб GASTROROCK (зараз це одеський ресторан "Любчик") та азійський стейк-хаус Oxota na Ovets, ресторан нової української кухні Канапа (який працює не лише у Києві, а й у Варшаві).

Потім Борисов відкрив сучасні рибні ресторани РИБАLOVE та Crab’s Burger.Для найменших вигадали Babyrock — гастрономічне кафе і простір для дітей з розважальними та розвиваючими функціями.

Реалізував також амбітні проекти — ресторан японсько-перуанської кухні RONIN та "Остання Барикада".

У 2017-му відкрив ресторани, присвячені різним аспектам української регіональної кухні.  бараниною, фантастичними винами та міцним українським алкоголем.

Крім того, Борисов створив заклад про Київ та для Києва Chicken Kyiv з легендарними котлетами по-київськи, стравами з фермерської курки та каплунів.

Відкрив також демократичне необістро Канапка бар на Андріївському узвозі  і створив нову для України категорію закладів 1€ бар (smart casual). Це сидерія Білий Налив (сидр, устриці й хот-доги) у Києві, Львові та Луцьку, Dogz & Burgerz у Києві та Дніпрі, seafood заклади Mushlya Bar та Mushlya Cafe, а також БПШ (біляші, пончики й шаурма).

У 2019 у GastroFamily з'явилась власна доставка їжі із закладів.

Зауважимо, ресторанний бізнес нині переживає не найкращі часи. Платоспроможність падає, і людей з грошима на всі заклади не вистачає. Так, у Києві за рік закрилися 120 ресторанів та кафе через війну та відсутність клієнтів.  А у Львові у центрі закривають понад пів сотні ресторанів, а за прогнозами експертів, після зими перелік закриттів і звільнень у сфері гостинності буде значно більше.