НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Данія надає Миколаївщині ще €44 млн, значна частина піде на енергетику

Данія надає Миколаївщині ще €44 млн, значна частина піде на енергетику
Фото: скріншот з відео

Уряд Данії виділив новий пакет допомоги для Миколаївської області в розмірі 44 млн євро.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

Він розповів, що під час засідання Координаційного комітету партнерства між Миколаївською областю та Данією, яке відбулося сьогодні, 17 вересня, було затверджено 4-ий та 5-ий пакет допомоги, що спрямовані на забезпечення нагальних потреб регіону (зокрема, екстрена енергетична допомога) й фінансуються урядом Королівства Данія.

"Спільно з Данією ми затвердили програму для підтримки України на загальну суму у 64 млн євро. З них 44 млн на Миколаївську область, значна частина якої буде спрямована на енергетику", - йдеться в повідомленні голови ОДА.

Також він запевнив, що всі залучені кошти будуть під постійним моніторингом антикорупційних організацій.

Данія відбудує Миколаїв

Нагадаємо, у березні 2023 року Данія та Миколаївська область підписали меморандум про відбудову регіону.

Передбачається, що в регіоні активно працюватимуть не лише над відбудовою житла, а й промисловості. Місцева влада зауважує, що таким чином в регіоні збільшуватимуть кількість робочих місць, а отже громадяни, які евакуювалися, будуть повертатися.

Додамо, підприємство "Миколаївпастранс" отримало автобуси за контрактом з Управлінням ООН з обслуговування проектів (UNOPS). Транспорт для Миколаєва профінансував Уряд Данії.

Окрім цього, 23 квітня Україна та Данія уклали меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України. Підписаний меморандум передбачає виділення данським урядом близько 40 мільйонів євро (300 мільйонів данських крон) на підтримку приватного сектору, який бере участь у відбудові України. 

У червні Данія оголосила про внесок 4,7 млн євро у Фонд підтримки енергетики України для відновлення енергооб’єктів у Миколаївській та Харківській областях.