НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Кабмін звільнив голову Держінспекції енергонагляду та першого заступника міністра енергетики

Кабмін звільнив голову Держінспекції енергонагляду та першого заступника міністра енергетики
Фото: ua.depositphotos.com

Кабінет міністрів ухвалив рішення про звільнення голови Державної інспекції енергетичного нагляду, першого заступника міністра енергетики та заступника міністра соціальної політики. Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Так, Руслан Слободян був звільнений з посади голови Державної інспекції енергетичного нагляду України. Обов'язки голови цієї інспекції тимчасово виконуватиме Анатолій Замулко.

В свою чергу, з посади першого заступника міністра енергетики України звільнено Юрія Власенка. Наразі не відомо, хто його замінить.

Кабмін також ухвалив рішення про звільнення Назара Танасишина з посади заступника міністра соціальної політики. Також поки що невідомо, хто його замінить на цій посаді.

Причини звільнення не роз'яснені, але депутат Верховної Ради Ярослав Железняк повідомив, що екс-першого заступника Міненерго та екс-главу Держенергонагляду планують призначити на нові посади в НКРЕКП.

"Уряд звільнив: Юрія Власенка ( першого заступника Міненерго), Руслана Слободяна (Голову Держенергонагляду). Але тут перемоги не має… Обидва будуть призначені на нових членів НКРЕКП по квоті Галущенко", - написав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Додамо, що згідно з повідомленням агентства "Інтерфакс-Україна", 12 липня конкурсна комісія запропонувала уряду кандидатури Юрія Власенка, Максима Немчинова та Руслана Слободяна для заповнення двох вакантних посад в НКРЕКП.

Конкурс на ці посади був оголошений 11 квітня 2024 року, а документи приймали до 24 травня. Після ротації членів НКРЕКП, яка почалася з 1 липня 2020 року, до 1 липня 2025 року має бути оновлено кілька членів комісії.

Фото: ua.depositphotos.com