Мінкульт пропонує відновити фінансування сертифікатів на культурні послуги

Олександр Ткаченко
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Фото: сайт Мінкульту

Міністерство культури та інформаційної політики України подало на розгляд уряду пропозиції щодо фінансування сертифікатів на культурні послуги. Про це заявив очільник відомства Олександр Ткаченко в інтервʼю "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що президент України Володимир Зеленський мав зустріч із митцями, на якій обговорювалася необхідність поновлення фінансування Українського інституту книги та Українського культурного фодну. Тоді прозвучала й теза стосовно поновлення роботи сертифікатів на культурні послуги, які використовувалися у звʼязку з пандемією COVID-19.

За словами Ткаченка, Мінкульт подав на розгляд уряду пропозиції щодо додаткового фінансування саме сертифікатів на різні культурні потреби.

"Щоб люди змогли сходити за рахунок сертифікатів до театрів, відвідати музеї тощо. Я сподіваюся, що вистачить політичної можливості, і ці кошти, попри те, що половину бюджету фінансують наші партнери, знайдуть із точки зору розуміння потреби населення в культурних послугах", – висловився міністр.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року в Україні стартувала програма "єПідтримка". Українці, вакциновані двома дозами препаратів проти COVID-19, могли отримати тисячу гривень на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів.

Також передбачалося, що з березня 2022 року ті, хто зробив третє щеплення, зможуть отримати ще 500 грн. Але у звʼязку з повномасштабною війною виплати за вакцинацію скасували, а виділені на це кошти перенаправили на 6500 грн допомоги для жителів регіонів, де велися найбільш активні бойові дії.