В ПАРЄ розглянуть низку важливих для України резолюцій

В ПАРЄ розглянуть низку важливих для України резолюцій

На порядку денному зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка відкривається 23 січня, є низка значущих для України резолюцій, повідомила народний депутат, член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Євгенія Кравчук.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"У фокусі – чотири важливі для України резолюції: "Правові аспекти та аспект прав людини в агресії Російської Федерації проти України" – найбільший документ сесії, який буде ухвалено за підсумками дебатів за терміновою процедурою", – написала вона у Facebook.

За її словами, на сесії ПАРЄ також планують розглянути резолюції:

  • "Саміт Ради Європи у Рейк'явіку: Об'єднані довкола цінностей перед надзвичайними викликами";
  • "Сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом";
  • "Вплив збройних конфліктів на навколишнє середовище".

Вона зазначила, що під час обговорення резолюції "Саміт Ради Європи в Рейк'явіку…" буде окреслено теми зустрічі лідерів країн-членів Ради Європи у травні.

"Розглянемо також і кадрові питання: члени української делегації зможуть бути представлені у керівництві комітетів", – додала вона.

Нагадаємо, що очільник комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко (фракція "Слуга народу") вирішив балотуватися на посаду президента ПАРЄ на 2023 рік.