НБУ курс:

USD

41,21

--0,06

EUR

45,96

--0,24

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

Ексмера Житомира призначили головою Агентства відновлення

Ексмера Житомира призначили головою Агентства відновлення
Ексмер Житомира Сергій Сухомлин і віце-прем'єр-міністр з відновлення Олексій Кулеба. Фото: Мінінфраструктури

27 вересня Кабінет міністрів призначив головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури колишнього міського голову Житомира Сергія Сухомлина.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив представник Кабміну у ВР Тарас Мельничук.

"Призначено Сухомлина Сергія Івановича головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що 19 вересня, Сергій Сухомлин достроково склав повноваження мера. Він назвав рішення складним і додав, що ухвалював його протягом декількох тижнів. Причини відставки Сухомлин не назвав. Він був  Житомирським міським головою з 2015 року. 

Згідно з повідомленням Мінінфраструктури, ключові завдання агентства включають відновлення житлової, транспортної, соціальної та комунальної інфраструктури в постраждалих від війни регіонах. Крім того, воно реалізує проєкти для захисту енергетичної інфраструктури, що сприяє стабільності енергосистеми країни.

За словами віце-прем'єр-міністра з відновлення України Олексія Кулеби, пріоритетом відомства є також забезпечення житлом вимушених переселенців, військових та їхніх родин. Він підкреслив важливість прозорості, підзвітності та співпраці з міжнародними партнерами в діяльності відомства.

Попередній голова Агентства відновлення Мустафа Найєм очолював Агентство відновлення з моменту його створення у 2023 році. Це агентство – колишній "Укравтодор", до якого уряд приєднав Укрінфрапроєкт.

Найєм подав у відставку 10 червня, заявивши про постійну протидію і спротив. Причинами для своєї відставки Найєм назвав скорочення бюджетів на проєкти з відновлення й утримання доріг, "кошмарення" бюрократією з боку уряду, урізання зарплат для працівників. 18 червня Кабінет міністрів звільнив Найєма.

Окрім Сухомлина, Кабмін призначив Олександра Порхуна заступником Міністра охорони здоров’я України, а Тимура Ткаченка заступником Міністра розвитку громад та територій України.

Нагадаємо, 14 травня Кабінет міністрів України призначив тимчасових очільників Міністерства аграрної політики та продовольства та Мінінфраструктури. Тимчасовим головою Мінінфраструктури став Василь Шкураков. Він був також першим заступником колишнього міністра інфраструктури Олександра Кубракова.