НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Секретна служба США розпочала перевірку Маска після його "жарту" про замахи на Байдена та Гарріс

Американський бізнесмен Ілон Маск. Фото: Daniel Oberhaus / Wikipedia
Американський бізнесмен Ілон Маск. Фото: Daniel Oberhaus / Wikipedia

Секретна служба США розпочала розслідування стосовно американського мільярдера Ілона Маска після його "жарту" про можливі замахи на чинного президента Джо Байдена та віцепрезидентку Камалу Гарріс. Про це повідомляє Bloomberg.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Нагадаємо, що Маск у соціальній мережі X написав: "І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу".  

Згодом він видалив цей допис, оскільки в інтернеті почали критикувати його слова. Маск наголосив, що це був жарт.

У відповідь на запит Bloomberg Секретна служба підтвердила, що проводить перевірку, аби з’ясувати, чи може Ілон Маск становити загрозу для американських високопосадовців, зокрема для президента Джо Байдена та віцепрезидентки Камали Гарріс.

Вони зазначили, що записи, пов’язані з його твітами, були зібрані в межах розслідування, проте не будуть розголошуватися, щоб не зашкодити процесу.

Додамо, що погроза президенту або віцепрезиденту США є кримінальним злочином, за який можуть накласти значний штраф або до п’яти років ув’язнення.

"Агентству відомо про публікацію Ілона Маска в соціальних мережах. Як правило, ми не коментуємо питання, що стосуються захисної розвідки. Проте ми можемо сказати, що Секретна служба розслідує всі загрози, пов’язані з нашими опікунами", – сказав речник Секретної служби Нейт Геррінг.

Однак, як зазначає Bloomberg, Маску, ймовірно, не варто хвилюватися. Автор статті стверджує, що найгірше, що може статися, якщо Секретна служба завітає до нього, — це необхідність довести, що він не є безпосередньою загрозою для президента Джо Байдена та віцепрезидентки Камали Гарріс.

Імовірний замах на Трампа

У неділю, 15 вересня, біля гольф-клубу, де перебував кандидат у президенти США Дональд Трамп, сталася стрілянина. Агенти Секретної служби відкрили вогонь по озброєному чоловіку.

ФБР пізніше охарактеризувало цей інцидент як "схожий на спробу замаху" на Трампа. Підозрюваним виявився 58-річний мешканець Гаваїв Раян Рут, який був затриманий.

Також ще раніше 13 вересня у США було скоєно замах на Дональда Трампа, під час якого куля зачепила його вухо. Трампа евакуювали через вогнепальне поранення. Підозрюваного було вбито. На жаль, один глядач загинув, а ще двоє були доставлені у лікарню у важкому стані.