НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Рівень зарплати та можливість працювати віддалено: що важливо українцям при виборі роботи

робота
Фото: Depositphotos

Українці при виборі роботи найбільше цінують рівень заробітної плати та можливість працювати віддалено, але також звертають увагу на такі аспекти, як наявність бронювання і репутація компанії.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє OLX Робота, яка провела опитування серед своїх користувачів, щоб дослідити стан і тенденції на ринку праці України.

Зазначається, що більше половини респондентів (60%) зазначили, що не планують змінювати роботу найближчим часом. Серед основних причини – задоволеність поточним графіком та бажання зберегти відчуття стабільності й безпеки, яке забезпечує робота.

Що важливо при виборі роботи?

Результати опитування показують, що українці при виборі роботи найбільше цінують рівень заробітної плати (85%).

Інші ключові фактори включають можливість працювати віддалено (42%), близькість роботи до дому (41%), гнучкий графік (40%) та офіційне працевлаштування (35%).

Окрім цього, респонденти також звертають увагу на такі аспекти, як наявність бронювання (19%), репутація компанії (18%) та соціальна позиція роботодавця (7%).

Виклики на ринку праці

Як свідчить опитування, серед перешкод, з якими найчастіше стикаються пошукачі роботи, респонденти виділяють низьку зарплату, обмежену кількість вакансій у галузі та регіоні, а також високі вимоги з боку роботодавців.

Вакансії різноробочих, продавців, водіїв, вантажників, прибиральниць та охоронців залишаються найбільш популярними серед українців.

ТОП-10 професій

ТОП-10 професій за кількістю відгуків на одну вакансію включає менеджерів інтернет-магазинів, копірайтерів, операторів ПК, операторів чатів, контент-менеджерів, менеджерів по закупках, пакувальників, SMM-менеджерів, промоутерів та комплектувальників.

Найбільше відгуків на вакансії отримують у Дніпропетровській, Одеській та Київській областях.

Інклюзивність на ринку праці

Дослідження також виявило, що кількість вакансій на OLX Робота, орієнтованих на соціально-вразливі верстви населення, склала 107 063 за перше півріччя 2024 року.

Ці вакансії на 65% частіше отримують відгуки, що свідчить про високий попит на інклюзивні умови праці. Найбільше таких пропозицій у роздрібній торгівлі, логістиці, виробництві та будівництві, причому найбільш активно такі вакансії розміщуються у Чернівецькій, Київській, Львівській та Тернопільській областях.

Нагадаємо, на платформі з працевлаштування OLX Робота найпопулярнішими сферами віддаленої роботи є роздрібна торгівля, реклама/дизайн/PR, адміністративний персонал, HR, освіта. Медіанна зарплата в Україні для віддаленого формату роботи у 2024 році становить 18 500 гривень. 

Джерело фото: ua.depositphotos.com