Ілон Маск очолив рейтинг найбагатших людей світу

Ілон Маск очолив рейтинг найбагатших людей світу
Власник Tesla, SpaceX і Twitter Ілон Маск

500 найбагатших людей світу у першій половині 2023 року збільшили свої статки на $852 мільярди. Власник Tesla, SpaceX і Twitter Ілон Маск знову очолив рейтинг багатіїв.

Про це повідомляє Bloomberg.

Відповідно до оприлюднених виданням даних, найбагатші люди світу за останні шість місяців заробляли у середньому $14 мільйонів на день. 

Це півріччя стало найкращим для мільярдерів з останньої половини 2020 року, коли економіка поступово почала відновлюватися після спаду, спричиненого коронавірусом.

Так, Маск за перші пів року збільшив свій статок на $96,6 млрд. При цьому зростання капіталу Маска триває: 3 липня акції Tesla зросли на 6,9%, принісши бізнесменові ще $13 млрд. Наразі його статки оцінюються в $234 млрд.

Французькому мільярдеру, власнику LVMH (бренди Louis Vuitton, Moet & Chandon, Christian Dior, Fendi, Givenchy та інші) Бернару Арно так і не вдалося знову обігнати Маска. За перші шість місяців 2023 року йому вдалося заробити $38,2 млрд. Загальна вартість його капіталу – $200 млрд.

Але у травні Арно втратив 11,2 мільярда доларів зі свого статку за один день.

На третьому місці опинився власник Amazon Джеф Безос, статки якого оцінюються у майже $154 млрд.

Значно покращив своє фінансове становище і власник Meta Platforms, якій належать соціальні мережі Facebook, Instagram і WhatsApp, Марк Цукерберг. У червні його капітал збільшився на $58,9 млрд  і наразі становлять  $104 млрд.

До топ-10 рейтингу також увійшли засновник Microsort Білл Гейтс ($134 млрд), засновник Oracle та власник акцій Tesla Ларрі Елісон ($133 млрд), колишній CEO Microsoft Стів Балмер ($118 млрд), інвестор Уоррен Баффет ($115 млрд), співзасновник Alphabet (володіє Google) Ларрі Пейдж ($110 млрд) та співзасновник Google Сергій Брін ($104 млрд).

Зауважимо, у червні ринкова капіталізація Tesla Ілона Маска зросла на $ 240 млрд за 13 днів. Це більше, ніж повна вартість японського виробника Toyota.