В Україні продовжує підвищуватись рівень води – Гідрометцентр

водопілля
Фото: facebook/ViktoriiaStopchata

1-4 травня в Україні буде підвищуватись рівень води й утримуватиметься затоплення заплавних територій.

Ро це повідомив Укргідрометеоцентр.

1-2 травня на ділянці Десни "Чернігів – Літки" продовжуватиметься підвищення рівнів води водопілля з на 1-5 см на добу. Будуть затоплюватись понижені ділянки заплави вздовж Десни нижче Чернігова до Морівська та частково затоплюватись території міського пляжу у Чернігові, садово-дачні забудови, дороги на заплаві у Чернігові.

На Десні вище Чернігова рівні води знижуватимуться на 2-10 см за добу з поступовим зменшенням та збереженням затоплення заплави, територій ряду сіл, обтоплення їх водою, порушення транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському районах Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

1-4 травня внаслідок пропуску водопілля через водосховища Дніпровського каскаду, утримуватиметься затоплення заплавних територій, понижених ділянок населених пунктів:

  • на Кременчуцькому водосховищі у Черкаській області (ІІІ рівень небезпеки - червоний); 
  • на Кременчуцькому, Кам’янському, Дніпровському та Каховському водосховищах у Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

1-4 травня на верхньому Дніпрі в межах країни утримуватимуться високі рівні води з тенденцією зниження на 1-10 см за добу, зберігатиметься  затоплення заплави, порушення транспортного сполучення, обтоплення та відрізання від шляхів сполучення та частковим затопленням окремих населених пунктів в ряді прирічкових сіл у Чернігівському районі (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

1-4 травня на Дніпрі у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення заплавних територій та часткове затоплення низьких прирічкових територій (І рівень небезпеки - жовтий).

Нагадаємо, після двох днів незначного підйому рівень водопілля в Києві стабілізувався і залишився на тій самій позначці, що і переддень.