Херсон залишається вразливим для більшості артилерійських систем РФ - розвідка Британії

Херсон залишається вразливим для більшості артилерійських систем РФ - розвідка Британії

Попри звільнення, Херсон залишається вразливим для російської артилерії і щодня зазнає обстрілів, зокрема, з "Градів".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє розвідка Британії.

Зазначається, що незважаючи на звільнення Херсон продовжує зазнавати щоденних обстрілів російської артилерії. Лише 24 листопада загинули 10 осіб, а 27 листопада в цьому районі було зафіксовано 54 обстріли, що поки є найбільшим показником за добу.

"Місто є вразливим, оскільки залишається в зоні досяжності більшості російських артилерійських систем, які зараз ведуть вогонь зі східного берега Дніпра, з тилу нещодавно укріплених оборонних ліній", - йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначають, що значна частина шкоди, ймовірно, завдається Херсону внаслідок застосування Росією реактивних систем залпового вогню, головним чином БМ-21 "Град".

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що оборонні позиції окупаційних військ свідчать про те, що російське військове керівництво сприймає перспективу українського контрнаступу через Дніпро як серйозну загрозу.