OpenAI може стати комерційною корпорацією

OpenAI може стати комерційною корпорацією
Фото: Depositphotos

Сем Альтман, генеральний директор OpenAI, розробника ChatGPT, повідомив, що компанія розглядає можливість зміни своєї структури управління на комерційний бізнес, який не контролює правління некомерційної організації.

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Про це пише Reuters.

Зазначається, що один із сценаріїв, який Альтман розглядає, – це комерційна корпорація, яку використовують такі конкуренти, як Anthropic і xAI.

Дискусії щодо реструктуризації йдуть плавно, і Альтман і його колеги-директори можуть зрештою прийняти інший підхід.

У відповідь на запит Reuters щодо коментарів, в OpenAI повідомили, що компанія продовжує зосереджуватися на створенні штучного інтелекту, який принесе користь усім.

"Некомерційна організація є основою нашої місії та продовжуватиме своє існування", - зауважили в OpenAI.

Зауважимо, Сем Альтман є співзасновником компанії OpenAI, яка розробляє чат-бот ChatGPT. Альтман став однією з найвідоміших фігур в ІТ-індустрії.

Про ChatGPT

ChatGPT, чат-бот від OpenAI, став найшвидше зростаючим програмним додатком у світі за шість місяців після запуску в листопаді 2022 року. Він також спровокував запуск конкуруючих чат-ботів від Microsoft, Alphabet і низки стартапів, що поклало початок змаганню серед великих технологічних компаній у запуску власних пропозицій на основі генеративного штучного інтелекту.

З моменту свого дебюту ChatGPT допомагає компаніями у широкому спектрі завдань, починаючи від узагальнення документів і закінчуючи написанням комп’ютерного коду.

У квітні 2024 року OpenAI надала доступ своїм платним користувачам до оновленої версії передової мовної моделі під назвою GPT-4 Turbo. Це оновлення принесло значні покращення в сферах математики, логіки, програмування та письма.

За словами розробників, нова модель може обробляти значно більший обсяг тексту - до 300 сторінок, що вшестеро більше від попередньої межі у 50 сторінок. Це дозволяє моделі надавати більш складні та деталізовані відповіді. Крім того, GPT-4 Turbo здатний створювати підписи та описи до зображень, а також виконувати перетворення тексту у мову.

У травні ж OpenAI представила нову модель голосового помічника GPT-4o, що може обговорювати аудіо, зображення та текст у режимі реального часу. Оновлена версія чат-боту може реагувати на аудіовхід лише за 232 мілісекунди (в середньому це відбувається за 320 мілісекунд), що відповідає реакції людини в розмові. До цього використовувати голосовий режим для розмови з ChatGPT можна було із середньою затримкою 2,8 секунди (GPT-3,5) і 5,4 секунди (GPT-4).

Також цього місяця OpenAI повідомила, що запускає інструмент, який може виявляти зображення, створені його генератором перетворення тексту в зображення DALL-E 3, на тлі зростання занепокоєння щодо впливу створеного ШІ контенту на важливі вибори, яких цього року проходить у світі особливо багато.

Джерело фото: ua.depositphotos.com