Мінцифри запускає комунікаційну платформу Data+

Мінцифри запускає комунікаційну платформу Data+
Мінцифри запускає комунікаційну платформу Data+. Ілюстрація: Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації запускає комунікаційну платформу Data+, щоб створити системний діалог між розпорядниками й користувачами відкритих даних. 

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Ефективна комунікація та взаємодія стейкхолдерів сфери відкритих даних допоможе оперативно знаходити рішення для викликів галузі.

Data+ об'єднає для співпраці всіх зацікавлених сторін відкритих даних: представників державних органів, бізнесу, медіа, експертів та громадських активістів.

Учасники платформи матимуть можливість:

  • Долучатися до розробки політики відкритих даних,
  • Формувати пропозиції щодо вдосконалення законодавства,
  • Сприяти міжнародній співпраці та обміну досвідом у сфері відкритих даних.

Перша зустріч учасників Data+ відбудеться в другій половині червня. Щоб приєднатися, необхідно заповнити форму.

Комунікаційна платформа Data+ відіграватиме ключову роль у розвитку екосистеми відкритих даних в Україні.

Серед її основних завдань:

  • Забезпечення системного діалогу між розпорядниками відкритих даних та їх користувачами для оперативного вирішення викликів галузі.
  • Сприяння вдосконаленню державної політики та законодавства у сфері відкритих даних шляхом залучення всіх зацікавлених сторін до формування відповідних ініціатив.
  • Проведення аналітичної роботи для виявлення проблемних питань та пошуку оптимальних рішень у царині відкритих даних.
  • Координація зусиль стейкхолдерів щодо адвокації та популяризації відкриття наборів даних органами державної влади.
  • Сприяння міжнародній співпраці та обміну досвідом між Україною та іншими країнами у впровадженні найкращих практик роботи з відкритими даними.

Для цього платформа Data+ передбачає регулярні зустрічі для обговорення актуальних питань у сфері відкритих даних, сприяння взаємодії між стейкхолдерами, формування пропозицій щодо вдосконалення законодавства, включно з євроінтеграційними зобов’язаннями, адвокацію відкриття даних та покращення їх якості. 

Заповнити заявку для участі в першій зустрічі платформи та дізнатися більше про платформу можна за посиланням.

Комунікаційна платформа Data+ створена Міністерством цифрової трансформації України, Офісом Омбудсмана України та завдяки проєкту "Підтримка цифрової трансформації" за підтримки USAID і UK aid. Партнером проекту є Офіс ефективного регулювання BRDO.

Додамо, що найближчим часом в Україні запрацює дашборд з даними Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) щодо справ проти бізнесу.