Nokia надає Україні 5 000 Wi-Fi роутерів та допоможе з відновленням телеком-інфраструктури

Nokia надає Україні 5 000 Wi-Fi роутерів та допоможе з відновленням телеком-інфраструктури

Мінцифра та Nokia продовжать спільно розвивати інтернет та зв'язок в Україні. Техногігант створить окрему групу експертів для відновлення телеком-інфраструктури України.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Посилюємо співпрацю зі світовими техгігантами. Nokia надає Україні 5000 роутерів та продовжить підтримувати розвиток українських телекомунікацій. Домовилися про це з СЕО Nokia Пекка Лундмарком у Давосі", - зазначив Федоров.

За його словами, вже є перші результати співпраці.

"Після 24 лютого отримали від Nokia 1 770 роутерів, які забезпечують інтернетом укриття шкіл. Незабаром надійде друга партія — ще 3 230 роутерів. Вони дозволять десяткам тисяч дітей безпечно продовжувати навчання в шкільних укриттях під час повітряних тривог", - підкреслив міністр.

Крім того, Nokia створить окрему групу експертів для відновлення телеком-інфраструктури України.

"Серед майбутніх проєктів — будівництво магістральної інтернет-лінії через Чорне море. Це зробить Україну привабливішою для топових технологічних компаній, як Amazon та Meta. Адже безпечне з’єднання з Азією та Близьким Сходом — один із пріоритетів для них", - наголосив Федоров.

Раніше у рамках Всесвітнього економічного форуму Михайло Федоров зустрівся та обговорив подальшу підтримку України й впровадження технологічних рішень з головним виконавчим директором SAP Крістіаном Кляйном.

Компанія безоплатно надасть близько 1000 ліцензій на програмне забезпечення для військових потреб Міністерства оборони України для проведення прозорих закупівель на потреби армії.