НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

Посвідки на проживання в "Дії" будуть на постійній основі

Посвідки на проживання в "Дії" будуть на постійній основі
Посвідки на проживання в "Дії" будуть на постійній основі

Україна продовжує зміцнювати свої цифрові сервіси, і тепер іноземці можуть користуватися е-посвідками на постійне та тимчасове проживання через застосунок "Дія" на постійній основі. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Це стало можливим після успішного завершення експерименту, який уряд офіційно затвердив постановою.

Цифрова посвідка в "Дії" спрощує життя іноземців в Україні, оскільки тепер немає необхідності носити фізичну картку – документ завжди доступний у смартфоні.

Користувачі можуть створювати "Дія.Підпис" і отримувати державні послуги онлайн, подорожувати Україною, забирати посилки та користуватися всіма перевагами цифрового громадянства.

За його словами, за два роки іноземці сформували в "Дії "понад 20 тисяч посвідок: понад 18,3 тисячі на постійне проживання і більше ніж 2,8 тисячі на тимчасове. Ці документи мають таку ж юридичну силу, як і фізичні.

Окрім того, уряд працює над можливістю зручно шерити копії посвідок через застосунок.

Також незабаром планується запуск програми u-Residency, що дозволить іноземцям відкривати рахунки, вести бізнес та сплачувати податки онлайн, роблячи Україну ще більш сучасною та зручною для кожного.

Нагадаємо, що Верховна Рада підтримала законопроєкт про запровадження програми електронного резидентства в жовтні 2022 року.

Пізніше Мінцифри відкоригувало список країн, підприємці яких стануть першими е-резидентами в Україні: до нього увійшли Словенія, Індія, Пакистан і Таїланд і планувало запустити е-резидентсво в першому кварталі 2024 року.