НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Сервіс для створення сайтів Wix заблокує всі акаунти росіян

Фото: Pixabay
Фото: Pixabay

Платформа для створення сайтів Wix.com з 12 вересня припинить підтримувати послуги для жителів Росії та заблокує їхні облікові записи. Про це йдеться у повідомленні компанії зі штаб-квартирою в Ізраїлі.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Більш того, після блокування облікового запису Wix усі сайти, що належать власнику цього облікового запису, будуть видалені. Це стосуватиметься як безкоштовних, так і преміум-акаунтів.

Що робити користувачам Wix з РФ

В компанії лиш радять перенести свій домен до іншого реєстратора або хостингової платформи, аби продовжувати безперервно керувати сайтом і підтримувати присутність в інтернеті.

Для цього треба зайти в розділ "Домени" у своєму акаунті, обрати дію "Перенести з Wix", після чого ще двічі її підтвердити. На пошту реєстранта домену буде надіслано код авторизації передачі. Далі для перенесення вже слід дотримуватися інструкцій від нового хосту домену.

Особам, які не проживають в Росії, але можуть підпасти під блокування, радять подати заявку на звільнення від нього, надавши при цьому підтвердження свого нерезидентства.

Їм треба буде зв'язатися зі службою підтримки клієнтів Wix і надати детальне пояснення, підтвердивши його офіційним документом з ім'ям, прізвищем та інформацією про те, що заявник не проживає в Росії, а також документами за останні три місяці, що свідчать про це (наприклад, показати свідоцтво про реєстрацію, рахунки за комунальні послуги, довідку з місця проживання).

Після подання заявки та документів служба підтримки клієнтів розгляне кейс відповідного користувача. Для отримання ж відповіді радять зачекати "кілька робочих днів".

Що Wix заявляв на початку війни

Зазначимо, що ще на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в березні 2022 року співзасновник та гендиректор Wix Авішай Абрахамі заявив, що компанія припинила свій бізнес у Росії через ситуацію зі свободою слова там.

Однак можливість створювати і публікувати безкоштовні сайти в Росії залишилася доступною. За словами Абрахамі, Wix підтримуватиме свободу слова для будь-якого громадянина РФ, однок видалятиме сайти, які підтримують війну чи насильство. Голова компанії також заявив тоді, що ця політика не зміниться, поки російська влада не заблокує платформу сама.

Wix є хмарною платформою для створення та розвитку інтернет-проектів. Вона дозволяє будувати професійні сайти та їхні мобільні версії на HTML5 з допомогою інструментів drag-and-drop. Розширювати функціональність сайтів можна за рахунок додатків, розроблених як розробниками Wix, так і сторонніми компаніями. Сервіс наразі доступний на 22 мовах.

Компанію було створено в Ізраїлі 2006 році. За даними на її сайті, наразі вона має понад 250 мільйонів користувачів та підрозділи в 12 країнах. Зокрема, три офіси розташовані в Україні - у Києві, Дніпрі та Львові.