У Мінцифри анонсували послугу автоматичної реєстрації ТОВ для фізосіб

робота за комп'ютером, робота, реєстрація ТОВ
Фото: Pixabay

У Міністерстві цифрової трансформації анонсували послугу автоматичної реєстрації ТОВ для фізичних осіб. Незабаром буде запущене бета-тестування нової послуги. 

Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров. 

"Автоматичні послуги не тільки зручні для людей, але і допомагають зекономити час державних реєстраторів. Ми порахували, що минулого року завдяки автоФОП держреєстратори зекономили 7,2 року часу. Адже раніше на заповнення однієї заявки витрачали 21 хвилину", - наголосив Федоров. 

За його словами, автоматизація реєстрації ТОВ для фізичних осіб — наступний логічний крок. 

Аби взяти участь у бета-тестуванні нової послуги, треба перейти за посиланням. Проте скористатися послугою зможуть громадяни України від 18 років, які мають податковий номер та унікальний номер запису реєстру в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР). 

Варто зазначити, що з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну було зареєстровано понад 51 тисячі нових бізнесів. З них 43 тисячі — це ФОП та 8 тисяч юридичних осіб. 

Також з 24 лютого помітно змінилась географія реєстрацій нових компаній. Так, у червні в Києві було зареєстровано 40% ФОП у порівнянні з довоєнними показниками, у Львові — 45%, а у Харкові - 25%.