НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Для українців запустили низку безкоштовних ІТ-курсів від відомих міжнародних компаній

Для українців запустили низку безкоштовних ІТ-курсів від відомих міжнародних компаній
Ілюстрація: Мінцифри

В рамках україно-британської ініціативи UK-Ukraine TechBridge та у співпраці з провідними міжнародними компаніями для українців запустили можливість безоплатно пройти навчання у ІТ-сфері. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Кого й чому навчатимуть

Зазначається, що відповідні курси орієнтовані як на новачків, так і на досвідчених фахівців, які прагнуть поглибити свої знання та підвищити конкурентоспроможність на ринку праці.

У рамках цієї ініціативи українці можуть обрати серед таких програм:

  • Машинне навчання, робота з даними та кібербезпека від Oracle: Освітні курси від одного з найбільших у світі виробників програмного забезпечення, що допоможуть покращити експертизу в цих ключових ІТ-напрямках.
  • Технічна англійська та Python від Cisco: Курси, які пропонує світовий лідер у виробництві мережевого обладнання, орієнтовані на покращення мовних навичок та освоєння однієї з найпопулярніших мов програмування.
  • Робота з даними, хмарні технології та розробка продуктів від Amazon Web Services: Навчальні програми від найпопулярнішого хмарного сервісу, що допоможуть розвинути навички в роботі з сучасними технологіями та створенні ІТ-продуктів.

Зазначається, що ці курси відкривають широкі можливості для українців, які бажають розвиватися у динамічному світі технологій.

Про UK-Ukraine TechBridge

Нагадаємо, 16 січня 2024 року Україна разом з Великою Британією офіційно запустила технологічний міст UK-Ukraine TechBridge. Цей проєкт посилить українську ІТ-індустрію та полегшить участь малого й середнього бізнесу в цифровій торгівлі. 

UK-Ukraine TechBridge - це:

  • Торгівля. У межах міжнародних технологічних конференцій українські компанії зможуть представити свої продукти потенційним партнерам, клієнтам та інвесторам. 
  • Інвестиції. Акселераційна програма допоможе українським стартапам удосконалити бізнес-навички, отримати доступ до інвесторів та клієнтів у Великій Британії. 
  • Інновації. Відбудеться серія воркшопів, які об’єднають експертів з конкретних галузей, щоб спільно дослідити нові технології для подолання сучасних викликів, з якими стикаються країни.
  • IT-освіта. Рескілінг- та апскілінг-програми для українців від топових світових компаній Cisco, Salesforce та Oracle. Так наші фахівці підвищать власну експертність та стануть ще більш конкурентоспроможними на світовому ринку.

Тепер українські ІТ-компанії та стартапи матимуть ще більше можливостей для розвитку, зокрема, легше залучатимуть додаткове фінансування від британських інвесторів та отримуватимуть гранти.