Україна отримала від Польщі ще 1570 терміналів Starlink

Україна отримала від Польщі ще 1570 терміналів Starlink
Фото: Telegram міністра цифрової трансформації Михайла Федорова

Україна отримала ще 1570 терміналів супутникового зв'язку Starlink від Польщі, частину з них передадуть цивільним адміністраціям на деокуповані території.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"З початку повномасштабного вторгнення за сприяння Мінцифри від донорів та партнерів Україна отримала більше 20 тисяч терміналів Старлінк. З них 5 тисяч за підтримки Уряду Польщі. Тепер ще 1570 терміналів від наших стратегічних партнерів, які допоможуть Україні залишатися на звʼязку", - зазначив він.

Міністр наголосив, що термінали Starlink зараз особливо важливі, адже через російські обстріли є проблеми з електроенергією. Коли світло зникає — в деяких регіонах не працюють мобільні оператори та інтернет-провайдери.

"Тому забезпечимо країну публічними точками WI-FI, де люди зможуть бути на зв'язку. Також частину терміналів передамо цивільним адміністраціям на деокуповані території. Крім того, забезпечимо Старлінками Укрзалізницю, щоб пасажири та працівники мали стабільний мобільний зв‘язок та інтернет", - зазначив він.

Нагадаємо, станом на початок листопада в Україні заклади охорони здоров'я отримали понад 400 терміналів супутникового зв'язку Starlink для безперебійного доступу до інтернету.