НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Ексміністр стратегпрому Камишін повернувся в "Укрзалізницю" в новій якості

Олександр Камишін, укрзалізниця
Олександр Камишін. Фото: Telegram-канал посадовця

Кабінет міністрів обрав членом наглядової ради акціонерного товариства "Українська залізниця" з числа представників держави Олександра Камишіна. Про це йдеться у розпорядженні уряду №878 від 13 вересня.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Голову правління "Укрзалізниці" Євгена Лященка Кабмін уповноважив підписати з Камишіним відповідний цивільно-правовий договір. Втім, розпорядження набере чинності лише з 26 вересня.

"Розпочинаю роботу в наглядовій раді "Укрзалізниці" як представник держави. Вірю, що мій досвід допоможе нашій залізниці стати найкращою в світі. Залізні зміни повертаються на залізницю. Все буде добре!" - прокоментував отримання нової посади сам Камишін у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, що Камишін був попередником Ляшенка на позиції голови УЗ. З 11 серпня 2021 він був виконуючим обов'язки керівника держкомпанії, а з квітня 2022 до березня 2023 року - вже повноцінним головою правління.

21 березня посадовець був призначений Верховною Радою міністром з питань стратегічних галузей промисловості. При цьому з 3 до 24 березня 2023 року Камишін встиг побути позаштатним радником президента Володимира Зеленського.

3 вересня 2024 року Камишін подав у відставку з посади міністра, яку парламент підтримав наступного дня. В свою чергу, 8 вересня Зеленський знову призначив його своїм позаштатним радником, а саме радником зі стратегічних питань.

Зазначимо, що 30 січня цього року Кабмін затвердив положення про наглядову раду УЗ. Вона складається з семи осіб, більшість яких мають складати незалежні члени, а меншість - представники держави.