НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

МХП завершив покупку логістичної компанії KTL Ukraine

МХП завершив покупку логістичної компанії KTL Ukraine
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Агропромисловий холдинг МХП завершив процес придбання компанії KTL Ukraine, яка є українським представництвом міжнародної логістичної корпорації KK&Sons Group. Продаж компанії тривав близько 10 міс, повідомив співвласник KTL Ukraine Сергій Кочергін.    

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Для мене, як співвласника компанії KTL Ukraine, це важлива подія, якою я пишаюся. Адже нам вдалося створити потужну компанію, яку захотів придбати провідний агрохолдинг країни", - написав він у facebook. 

За його даними, сторони працювали над угодою приблизно 10 місяців. У квітні 2024 року Антимонопольний комітет України надав дозвіл на злиття компаній, у липні угода відбулася. Для МХП придбання KTL Ukraine стане інвестицією для розширення напрямку "МХП-Логістика", угода органічно доповнить бізнес-модель компанії.

KK & Sons Group LTD – приватна компанія з обмеженою відповідальністю зі штаб-офісом у Лондоні. Має мережу представництв у Китаї (KTL China), Нідерландах та Бельгії (KTL Benelux), Сполученому Королівстві Великобританії (KTL Europe), Туреччини (KTL Turkey), В'єтнамі (KTL Vietnam), США (KTL USA), Австралії (KTL Australia). В Україні її інтереси представляє KTL Ukraine, офіси якої знаходяться в Одесі (біля основних морських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний"), Києві, Дніпрі, Харкові та Борисполі.

KTL Ukraine спеціалізується на наданні логістичних послуг: морських контейнерних перевезень, авіавідправленнь вантажів, автомобільних та залізничних перевезеннях, брокерському сервісі, організації складування та перевалки вантажів, фрахтуванні суден різного типу, відправленні вантажів у рефрижераторних контейнерах. Компанія є членом низки міжнародних логістичних мереж, член Асоціації міжнародних експедиторів України, має сертифікат FIATA.

Бенефіціарами компанії є бізнесмени Андрій Кузьмін, Ігор Хохлов, Сергій Кочерін.

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" належить Юрію Косюку і є провідним виробником курятини в Україні та одним із основних експортерів цього продукту до Європейського Союзу. Компанія контролює більше 55% українського ринку курятини, представленої під торговими марками "Наша Ряба", "Легко", "Бащинський". Холдинг самостійно вирощує птицю та велику рогату худобу.

Нагадаємо, у березні 2024 року МХП отримав дозвіл АМКУ на створення спільного підприємства з  компанією Desert Hills Veterinary Services Company Limited (DHV) у місті Ер-Ріяд (Саудівська Аравія). А у січні АМКУ дав дозвіл МХП на купівлю компанії "Овочева скарбниця", яка реалізує свіжі овочі та салатами під брендом "Словянка".

Раніше у МХП розповіли, що компанія вже готується до інтеграції у Європейський Союз. Для цього компанія почала рух у напрямку відновлювального виробництва, що передбачає ощадливий обробіток ґрунту, використання органічних добрив, біопрепаратів та інші процеси. Також у 2024 році компанія синхронізує вимоги по сталому розвитку до поточної діяльності МХП.

Джерело фото: ua.depositphotos.com