АМКУ дав дозвіл МХП на придбання логістичної компанії KTL Ukraine

АМКУ дав дозвіл МХП на придбання логістичної компанії KTL Ukraine
Фото: facebook.com/mhpUKR

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка купує логістичну компанію KTL Ukraine, яка займається, зокрема, контейнерними перевезеннями та фрахтуванням суден. 

Про це свідчить інформація на сайті Антимонопольного комітету України (АМКУ).

"Надано дозвіл компанії MHP SE (м. Лімассол, Кіпр) на придбання акцій компанії KK & Sons Group LTD (м. Лондон, Сполучене Королівство), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії", - йдеться в повідомленні АМКУ.

За даними YouControl, кінцевими бенефіціарами KK & Sons Group LTD є Андрій Кузьмін, Ігор Хохлов та Сергій Кочергін.

В Україні ця компанія володіє ТОВ "КТЛ Україна", яке займається морськими контейнерними перевезеннями, автомобільними та залізничними перевезеннями, складуванням та перевалкою вантажів, фрахтуванням суден та іншим. Офіси KTL Ukraine знаходяться в Одесі, Києві, Дніпрі, Харкові та Борисполі, йдеться на сайті компанії.

Виручка ТОВ "КТЛ Україна" за підсумками 2023 року склала майже 21,2 млн грн, активи – 55,6 млн грн, зобовʼязання – 34,9 млн грн.

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" належить Юрію Косюку і є провідним виробником курятини в Україні та одним із основних експортерів цього продукту до Європейського Союзу. Компанія контролює більше 55% українського ринку курятини, представленої під торговими марками "Наша Ряба", "Легко", "Бащинський". Холдинг самостійно вирощує птицю та велику рогату худобу.

Нагадаємо, у березні 2024 року МХП отримав дозвіл АМКУ на створення спільного підприємства з  компанією Desert Hills Veterinary Services Company Limited (DHV) у місті Ер-Ріяд (Саудівська Аравія). А у січні АМКУ дав дозвіл МХП на купівлю компанії "Овочева скарбниця", яка реалізує свіжі овочі та салатами під брендом "Словянка".

Раніше у МХП розповіли, що компанія вже готується до інтеграції у Європейський Союз. Для цього компанія почала рух у напрямку відновлювального виробництва, що передбачає ощадливий обробіток ґрунту, використання органічних добрив, біопрепаратів та інші процеси. Також у 2024 році компанія синхронізує вимоги по сталому розвитку до поточної діяльності МХП.