На Херсонщині та Миколаївщині відновили ще три мости, постраждалих через війну (ФОТО)

На Херсонщині та Миколаївщині відновили ще три мости, постраждалих через війну (ФОТО)
На Херсонщині відновили ще два мости через Інгулець, зокрема у Великій Олександрівці. Фото: ДССТ

Військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту та фахівці держустанови "Місцеві дороги Херсонщини" відновили ще два мости на звільненій території Херсонської області.

Як повідомляє обласна військова адміністрація, зокрема, проведено капітальну відбудову мосту через річку Інгулець у Калинівській громаді, котрий росіяни підірвали у травні 2022 року.

"Через руйнацію переправи жителям села Заповіт доводилося їхати десятки кілометрів в обʼїзд, аби дістатися до сусідніх населених пунктів. За менш ніж чотири місяці на місці груди каміння відновили сучасний міст із залізобетонних конструкцій", - йдеться в повідомленні.

Ширина мосту складає 10 метрів. Також з однієї сторони облаштовано тротуар для пішоходів. Міст реконструювано коштом компанії "АВТ Баварія Україна", залучених завдяки президентській фандрейзинговій платформі United24.

Крім цього, було завершено будівництво тимчасового мосту через ту ж річку Інгулець у селищі Велика Олександрівка, який сполучає його з дорогою на селище Біла Криниця.

Нова переправа має лише одну смугу, тому рух може здійснюватись тільки в реверсному режимі. Раніше ж найближчою переправою через річку був міст у селі Давидів Брід, що знаходиться за 20 кілометрів від цього місця.

"Це лише тимчасове рішення. Підрядники уже облаштовують будівельний майданчик для початку реконструкції зруйнованого мосту", - підкреслює при цьому обласна влада.

При цьому, як повідомляють ДССТ та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, за підтримки "АВТ Баварія" було відновлено ще один міст у Миколаївській області. Це вже п'ятий міст у регіоні, відновлений військовими. Втім, його місцезнаходження не уточнюється. Загалом за кошти донорів United24 наразі вже відбудовано 11 мостів.

Нагадаємо, що раніше в квітні було завершено тимчасовий міст через Інгул між селами Виноградівка та Інгулка Миколаївської області. В березні були відкриті відновлені мости через Інгул у Воскресенській громаді та через Інгулець у Снігурівській громаді.

Наприкінці лютого було облаштовано тимчасовий міст через Інгулець, який сполучає селище Калинівське Миколаївської та село Краснолюбецьк Херсонської області.

У січні в Снігурівській громаді було введено в експлуатацію інший тимчасовий міст через Інгулець. Тоді ж ще один тимчасовий міст через Інгулець, але для одночасного проїзду лише в одному напрямку, було відкрито поблизу села Наталине Херсонської області.