НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Протягом літа "Укрзалізниця" оформила понад 55 тисяч квитків для військових

Протягом літа "Укрзалізниця" оформила понад 55 тисяч квитків для військових
"Укрзалізниця" оформила понад 55 тисяч квитків для військових. Фото: УЗ

Протягом літа 2024 року залізничники оформили 55,7 тисяч квитків для військовослужбовців з окремої квоти. Лише в серпні було оформлено майже 23 тисячі квитків.

Про це повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

Перевізник наголошує, що це стало можливим завдяки впровадженню онлайн-сервісу бронювання квитків для військових та членів їхніх родин.

"Забезпечення подорожей військовослужбовців — наш пріоритет", - зазначили в УЗ.

Крім того, "Укрзалізниця" продовжує виконувати важливі державні завдання, зокрема евакуацію населення з регіонів, наближених до зони бойових дій. З червня по серпень залізничники евакуювали 6,5 тисяч пасажирів із Сумщини, Херсонщини, Запоріжжя та Донеччини.

Повідомляється, що компанія готова забезпечити логістику навіть у регіонах, де ведуться активні бойові дії, і мирні міста щодня зазнають атак ворога.

Окрім військових, УЗ перевезла протягом літа понад 200 тисяч дітей за груповими заявками. Це пріоритетні для Укрзалізниці перевезення, оскільки серед них діти вимушених переселенців, військових.

"Рекордним став червень, коли залізницею було перевезено понад 92 тисячі дітей за груповими заявками", - йдеться в повідомленні.

Окрім цього в УЗ додали, що майже 400 дітей проїхали в дитячому вагоні поїзда №15/16 Харків – Ясіня від моменту запуску на початку серпня. З них близько 80 осіб – пасажири віком до 6 років.

“Укрзалізниця” наростила пасажиропотік на 23% за перше півріччя 2024 року

За перші шість місяців 2024 року послугами “Укрзалізниці”скористалися 13,3 мільйона пасажирів, що на 23% або 2,4 мільйона осіб перевищує показники аналогічного періоду минулого року. 

Додамо, що показники пасажирських перевезень "Укрзалізниці" вийшли на довоєнний рівень. За перші чотири місяці 2024 року компанія перевезла на 25% більше пасажирів, ніж за аналогічний період минулого року.

У травні понад 2 мільйони пасажирів скористалися послугами "Укрзалізниці" для подорожей Україною, а ще 200 тисяч – для поїздок за кордон.

У червні компанія встановила новий рекорд, перевізши за добу 100 тисяч пасажирів – це найбільший показник з початку війни, якщо не враховувати період евакуації.