НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

У Львові запрацювали трамваї-"гармошки", передані з Берліна

Фото: Львівська міськрада
Фото: Львівська міськрада

У Львові розпочали курсувати трамваї, подаровані Берліном. Два з дванадцяти отриманих вагонів моделі Tatra КТ4D вже переобладнані та працюють на маршрутах №3 та №6. Про це повідомили на сайті Львівської міськради.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

“Усі отримані 12 вагонів переобладнують для наших колій у вагоноремонтних майстернях "Львівелектротрансу". Наші водії та пасажири вже знають цю модель, і за останні роки встигли полюбити її. Далі ці трамваї працюватимуть на маршруті №3 або №6”, - йдеться у повідомленні міськради. 

Крім того, до кінця серпня планують випустити на маршрути ще два трамваї, передані Берліном.

“Важливо розуміти, що допомога від наших німецьких колег із компанії BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) не обмежується лише транспортними засобами. Як і торік у цьому році додатково вони надають ще й запасні частини до цих трамваїв, а це дуже важливий компонент для надійної роботи на щодень”, - говорить керівник ЛКП “Львівелектротранс” Володимир Ковалів.

Як розповідають на підприємстві, берлінські вагони є енергоощадними і споживають у 2-2,5 рази менше електроенергії, ніж наявні трамваї. Це дозволить КП, крім підсилення трамвайних маршрутів додатковими вагонами, ще й економити на електроенергії.

Нагадаємо, 12 робочих вагонів КТ4D та запчастини до них Львову безоплатно передала Берлінська транспортна компанія. Перший трамвай з цієї партії місто отримало наприкінці травня цього року.

До Львова трамвайні вагони прибули у депо на вулиці Промисловій. Звідти на підставних візках їх транспортували у вагоноремонтні майстерні підприємства, що на вулиці Городоцькій, де трамваї переобладнують під ширину львівської колії (з 1435 на 1000 мм), міняють деяке обладнання та фарбують.

Нагадаємо, Берн передасть для експлуатації у Львові 11 трисекційних низькопідлогових трамваїв Vevey Be 4/8. Транспортні засоби знаходяться в хорошому стані та можуть експлуатуватися в Україні ще 10-12 років. Очікується, що перші трамваї поставлять наприкінці літа 2024 року.

Також варто зазначити, що у квітні цього року Львів випустив на лінію останній з десяти трамваїв "Електрон",придбаних за кредитом Європейського інвестиційного банку. Ці трамваї обслуговують маршрут, який з'єднує Сихів з центром міста. Закупівля цих трамваїв є частиною масштабного проєкту "Міський громадський транспорт України", який фінансується ЄІБ.