НБУ курс:

USD

41,21

--0,06

EUR

45,96

--0,24

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

"Укрзалізниця" оновлює пасажирський рухомий склад: восени з'являться нові вагони

"Укрзалізниця" оновлює пасажирський рухомий склад: восени з'являться нові вагони
Фото: УЗ

"Укрзалізниця" активно працює над оновленням пасажирського рухомого складу. Наразі в Україні триває будівництво чергової партії з 66 нових пасажирських вагонів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба перевізника.

За словами голови правління "Укрзалізниці" Євгена Лященка, перші вагони з цієї програми будуть готові до виходу на маршрути вже цієї осені.

У новій партії будуть представлені купейні вагони, вагони СВ, чотири спеціалізовані вагони для осіб з інвалідністю, а також плацкартні вагони.

Усі вони матимуть базовий набір сучасних зручностей, зокрема: кондиціонери, вакуумні туалети, сповивальні столики, якісне кероване освітлення, розетки та порти USB/Type-C, кавомашини та системи відеоспостереження.

Повідомляється, що "Укрзалізниця" спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, продовжить роботу над оновленням пасажирського парку, зокрема через закупівлю та модернізацію вагонів, а також придбання нових швидкісних поїздів.

Додамо, у квітні "Укрзалізниця" у партнерстві з UNICEF має намір запустити проєкт "сімейні вагони" для пасажирських перевезень в середині країни.

Також "Укрзалізниця" затвердила виділення понад 2,7 мільярдів гривень у 2024 році на розвиток пасажирського господарства та покращення клієнтського сервісу. З цієї суми планується витратити 695 мільйонів гривень на матеріали, 1,05 мільярда гривень - на запчастини, 417 мільйонів - на обладнання.