Tesla доведеться відкликати понад 817 000 електромобілів: не завжди спрацьовує сигнал ременя безпеки

Tesla X
Електромобіль Tesla X. Фото: Вікіпедія

Tesla Inc відкликає у США понад 817 тисяч автомобілів через те, що звуковий сигнал може не спрацювати, якщо водій не пристебнув ремінь безпеки, коли машина заводиться. Про це повідомляє Reuters.

Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA) заявило в четвер, що автомобілі Model S та Model X 2021–2022 років, Model 3 2017–2022 років та Model Y 2020–2022 років не відповідають федеральному стандарту безпеки транспортних засобів, тому що звуковий сигнал який завжди спрацьовує.

Tesla виконає бездротове оновлення програмного забезпечення для вирішення цієї проблеми. У компанії повідомили, що на відкликаних автомобілях помилка програмного забезпечення може стати на заваді активації звукового сигналу під час запуску автомобіля за певних обставин.

Автовиробник заявив, що станом на 31 січня йому не відомо про будь-які аварії або травми, пов'язані з цією проблемою.

Tesla піддається все більш пильній увазі з боку регулюючих органів США в останні місяці.

Так, компанії довелося відкликати майже 54 тисячі автомобілів, які оснащені програмним забезпеченням Full Self-Driving (Beta) для автономного керування автомобілем. NHTSA заявило, що функція, також відома як бета-версія FSD, може дозволити транспортним засобам проїжджати перехрестя без зупинки, незважаючи на відповідний знак.

Як заявив генеральний директор Ілон Маск у звіті про прибутки та збитки, він очікує, що Tesla залишиться "обмеженою чіпами" в 2022 році і не представлятиме нові моделі автомобілів. Він сказав, що натомість компанія працюватиме над проєктуванням та інструментами для створення майбутніх машин.