Tesla відкликає майже 54 тисячі автомобілів через проблеми з безпекою

авто tesla
Програмне забезпечення Full Self-Driving (Beta) Tesla

Компанія Tesla відкличе в США 53822 автомобіля, які оснащені програмним забезпеченням Full Self-Driving (Beta) для автономного водіння. Встановлено, що це програмне забезпечення може загрожувати безпеці, повідомляє Reuters.

Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) заявило, що відгук поширюється на деякі автомобілі Model S та Model X 2016–2022 років, Model 3 2017–2022 років та Model Y 2020–2022 років. Ця організація стверджує, що функція, також відома як бета-версія FSD, може дозволити транспортним засобам проїжджати перехрестя без зупинки, незважаючи на відповідний знак.

За інформацією NHTSA, Tesla виконає безкоштовне оновлення програмного забезпечення, яке відключить функцію "ковзаючої зупинки".

Виробник заявив, що станом на 27 січня йому не відомо про будь-які претензії щодо гарантії, про аварії, травми або смертельні випадки, пов'язані з цією причиною.

Tesla повідомила, що кількість автомобілів з FSD у Сполучених Штатах збільшилася майже до 60 тисяч із кількох тисяч наприкінці вересня. Компанія тестує покращену версію свого програмного забезпечення для автоматизованого водіння на дорогах загального користування.

Як заявив генеральний директор Ілон Маск у звіті про прибутки та збитки, він очікує, що Tesla залишиться "обмеженою чіпами" в 2022 році і не представлятиме нові моделі автомобілів. Він сказав, що натомість компанія працюватиме над проєктуванням та інструментами для створення майбутніх машин.

Така заява підкріплюється рішенням перенести виробництво свого електричного пікапа Cybertruck. У компанії тепер заявили про початок виробництва у першому кварталі 2023 року.