Апеляційний суд підтвердив, що ПриватБанк володіє своїм головним офісом у Дніпрі

Апеляційний суд підтвердив, що ПриватБанк володіє своїм головним офісом у Дніпрі
Фото: Depositphotos

ПриватБанк підтвердив у суді апеляційної інстанції законність права власності на будівлю головного офісу фінустанови у Дніпрі. Як повідомляє пресслужба держбанку, таке рішення ухвалив 25 квітня Центральний апеляційний господарський суд (Дніпро).

Він задовольнив апеляційні скарги ПриватБанку та Дніпропетровської обласної прокуратури, скасувавши рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 26 листопада 2020 року та відмовивши повністю у позові науково-виробничого ТОВ "Океанмаш", яке намагалося позбавити ПриватБанк права власності на цю нерухомість.

"Це дуже важлива перемога ПриватБанку ціною 152 мільйони гривень в апеляційному суді, рішення якого набирають законну силу негайно після проголошення, що матиме значення для багатьох подібних судових спорів, пов'язаних з колишніми власниками та колишнім топменеджментом банку", — відзначив керівник напрямку ПриватБанку з судової практики та банкрутства Олег Лазовський.

В банку нагадують, що офісне приміщення перейшло у його власність у серпні 2016 року, за три місяці до націоналізації фінустанови, в результаті звернення стягнення на іпотечне майно з метою погашення заборгованості за кредитом особи, пов'язаної з ексвласниками банку.

Генеральною прокуратурою під час досудового слідства у 2017 році було встановлено, що колишнім керівництвом ПриватБанку під час залучення від Національного банку України кредитів рефінансування надавались кредити на неринкових та заздалегідь невигідних для банку умовах пов'язаним з ним компаніям. НВ ТОВ "Океанмаш" виступало майновим поручителем за кредитами пов'язаних осіб.

Зазначимо при цьому, що той же Центральний апеляційний госпсуд 24 лютого ухвалив рішення проти ПриватБанку у справі щодо права власності на будівлю у Дніпрі вартістю 86 мільйонів гривень. Держбанк буде оскаржувати його у Верховному суді.

Источник фото: ua.depositphotos.com