“Без слідів війни”: як у клініці TRYFONOVA MD допомагають українцям позбутися наслідків воєнних дій в Україні

“Без слідів війни”: як у клініці TRYFONOVA MD допомагають українцям позбутися наслідків воєнних дій в Україні
Кавер до тексту: Delo.ua

Delo.ua поговорило з підприємницею, лікарем-дерматологом, ендокринологом, фахівцем з естетичної медицини Марією Трифоновою, яка розповіла про те, як війна в Україні вплинула на її бізнес, який вона будувала роками, і як тепер допомагає українцям позбутися наслідків війни.

У 2008 році Марія почала вивчати естетичну медицину у медичному коледжі в Черкасах, а згодом у медичному інституті ім. О.О. Богомольця у Києві.

У 2011 році у Марії з'явилася можливість пройти практику у Швейцарії у клініці La prairie, де вона змогла освоїти передові технології косметичної медицини. Після чого вона вирішила запустити свій бізнес в Україні, щоб продовжити займатися медициною та застосовувати свої знання.

Активний старт

Першу клініку TRYFONOVA MD Марія відкрила у 2017 році у Києві. Другий медичний центр лише через два роки – у 2019-му. Третій – у 2020-му, але при цьому закрила найперший. Зараз підприємниця працює головним лікарем двох клінік TRYFONOVA MD та володіє фармацевтичною компанією BIOPELL MEDICAL. Також клініка TRYFONOVAMD бере участь у проекті компанії ALLERGAN з допомоги військовим, метою якого є вирішення складних завдань з корекції повоєнних ускладнень.

Клініка Tryfonova MD. Фото: пресслужба компанії

Протягом усіх 15 років кар'єри в естетичній медицині Трифонова постійно навчалася та покращувала не лише свої знання, а й оновлювала обладнання в українських клініках. Марія привезла в Україну 64 апарати естетичної медицини, більша частина з яких лазери.

Я пролетіла тисячі кілометрів, відвідала найкращі клініки світу – Shawellnes, Chenot Palace, Chenot Merano, центр "Гіппократ" у Палм-Біч, клініку Chaum у Сеулі та багато інших. Кожна поїздка дозволяла привезти в Україну нові ексклюзивні технології.

Марія Трифонова
Марія Трифонова Лікар-дерматолог, ендокринолог та фахівець з естетичної медицини

У клініках TRYFONOVA MD фахівці з естетичної медицини працюють із найскладнішими завданнями. Це і повне видалення татуювань на єдиному в Україні пікосекундному лазері picoway, і видалення вроджених мальформацій за допомогою обладнання vbeam prima, якого також немає в жодній клініці в нашій країні. А також дитячі дерматологічні вроджені патології, що є найскладнішим завданням естетичної медицини.

За словами Марії, такі завдання вирішувати складно, оскільки потрібне ще й високотехнологічне обладнання, яке є у клініці TRYFONOVA MD. Плюс до всього в клініці здійснюють пересадку волосся роботизованими методами, малоінвазивний ліфтинг шкіри обличчя та тіла Morpheus, ендоскопічну підтяжку обличчя та інші види естетичної медицини.

Клініка Tryfonova MD. Фото: пресслужба компанії

При цьому з 2019 року Марія займається окремим фармацевтичним напрямом медицини – біоідентичними пелетами.

За 3 роки ми показали та довели безпеку та ефективність цієї методики для покращення якості життя. Я особисто використовую цей метод, завдяки якому я стала витривалішою фізично та емоційно.

Марія Трифонова
Марія Трифонова Лікар-дерматолог, ендокринолог та фахівець з естетичної медицини

Після 24 лютого 2022 року все змінилося…

З початком повномасштабної війни в Україні, яку розв'язала Російська Федерація, бізнес Марії, як і тисячі українських підприємців, постраждав і вимушено трансформувався. Одну з клінік взагалі довелося закрити  частина персоналу виїхала до Європи. У довоєнний час у клініках працювало 40 людей, зараз же залишилося лише десять.

“Як лікар я не підтримую тих медиків, які виїхали за межі України. Нам потрібні їхній досвід, знання. Банально необхідне знання препаратів для відправлення до шпиталів та військових”, — переконана Трифонова.

З середини березня частина команди буквально жила у міськлікарні №6 Києва – багатьом пацієнтам потрібно було хірургічне втручання.

“Наш головний хірург Ганна Бродська очолила цей напрямок. Завдяки їй частина пацієнтів після складної хірургії у шпиталі має можливість отримати терапію на базі моєї клініки”, — розповідає Марія.

Клініка Tryfonova MD. Фото: пресслужба компанії

Марія розповіла, що у її клініці лікарі надають допомогу жінкам, які тривалий час перебували у підвалах. Через холод, вогкість та відсутність гігієни почастішали випадки синдрому нетримання сечі, а з цим синдромом неможливо жити повноцінним життям.

Тому спільно з європейським розробником та виробником обладнання для косметології, фізіотерапії та естетичної медицини BTL GLOBAL AESTHETICS та з BTL AESTHETICS UKRAINE Марія запустила проєкт безкоштовної терапії на стільчику EMSELLA для лікування проблем, з якими зіткнулися жінки через війну.

Тільки за березень та квітень у клініці TRYFONOVA MD надали допомогу 260 жінкам.

Також спільно з компанією Academy of advanced aesthetics Ukraine клініка TRYFONOVA MD бере участь у проєкті "Без слідів війни". Суть проєкту полягає у безкоштовному лікуванні українців, які мають складні травми на обличчі.

Цей проєкт дає можливість українцям отримати якісне лікування, завдяки якому покращується стан рубців на обличчі. А отже, це дає можливість жити нормальним життям. Моя мета в цьому проєкті — це стерти всі сліди війни з цих жінок і дітей. Маючи такий обсяг лазерного обладнання, у нас є можливість допомагати людям.

Марія Трифонова
Марія Трифонова Лікар-дерматолог, ендокринолог та фахівець з естетичної медицини

Марія закликає лікарів повертатися до країни. Адже кожен медик давав клятву Гіппократа, тому до їхніх обов'язків входить допомагати людям, тим більш у такий тяжкий час для нашої країни.

Реабілітація бізнесу

Окрім безкоштовної допомоги українцям одна з клінік Марії продовжує працювати на комерційній основі. Підприємиця зазначила, що в клініці не піднімали ціни на послуги, хоча утримувати довоєнні розцінки складно, оскільки витратні матеріали подорожчали на 20-30% через дорогу логістику та курс валюти.

“Зараз ми сформували низку пропозицій на важливі та необхідні процедури. Тому ми маємо можливість робити частину процедур за старою ціною”,  каже вона.

Клініка Tryfonova MD. Фото: пресслужба компанії

Марія додала, що через війну дохід компанії впав у 10 разів. Щоб закрити борги та кредитні розстрочки, вона змушена читати тренінги в Європі.

Раніше я просто працювала, і не було потреби читати лекції. Нині це єдиний спосіб закрити борги. Але знання – це теж монетизація, тому зараз настав час продавати свої знання.

Марія Трифонова
Марія Трифонова Лікар-дерматолог, ендокринолог та фахівець з естетичної медицини

Вона наголосила, що, незважаючи на всі складнощі та борги, вона не закриватиме бізнес і не покине клініку, оскільки насамперед це її дітище, робочі місця, сплата податків. Тому підприємниця готова багато працювати, щоб її бренд став ще сильнішим, компанія допомагала нужденним, а для молодих фахівців її діяльність та завзятість стали прикладом.