Компанія-власник TikTok розпустила міжнародну команду з розвитку талантів

Китайська інтернет-компанія ByteDance, яка володіє соцмережею TikTok, у грудні звільнила міжнародну команду з розвитку талантів з приблизно сотні осіб зі свого відділу роботи з персоналом, повідомляє американський канал CNBC з посиланням на джерела в компанії.

За словами колишньої співробітниці ByteDance, на зустрічі 1 грудня, що тривала лише близько п'яти хвилин, співробітники підрозділу дізналися, що їхні позиції будуть скорочені.

Згідно з внутрішнім документом ByteDance, поширеним серед керівників відділу, співробітникам, чиї посади було скорочено, було дозволено претендувати на інші посади в компанії. При цьому нещодавнім випускникам університетів переведення на інші посади гарантувалося.

ByteDance аргументувала ліквідацію підрозділу тим, що багато позицій та функцій у ньому не відповідали її поточним стратегіям розвитку. Вона також виявила, що деякі співробітники компанії в принципі не знали, чим займається команда розвитку талантів.

"Той факт, що ми дійсно цінуємо розвиток талантів, є причиною того, що ми хочемо не витрачати час і енергію наших команд і не вводити їх в оману ілюзією зростання. Саме це і спричинило такі серйозні коригування з нашого боку. Легко захопитися помилковим враженням про те, що співробітники ростуть професійно, хоча насправді це не так, і це нездорово і навіть шкідливо як для співробітників, так і для компанії", - йшлося у повідомленні співробітників відділу.

За словами двох колишніх співробітників ByteDance, ті, хто не отримав нових посад протягом приблизно трьох тижнів, були змушені покинути компанію з 27 грудня. За їх оцінками, звільнення торкнулися від 70 до 100 людей.

Інший співробітник, який зміг перевестися на іншу посаду в тому ж відділі, повідомив, що загальна кількість людей, яких зачепило масове звільнення, була "ближчою до 100, ніж до 10".

ByteDance підтвердила CNBC, що масове звільнення було, але не уточнила кількість звільнених, заявивши лише, що "більшість" їх було переведено до нових команд.

"Всі співробітники команди розвитку талантів змогли подати заявку на різні вакансії всередині компанії, і більшість звільнених співробітників знайшли нові ролі всередині компанії та успішно перейшли та інтегрувалися в нові команди", - заявив представник китайської компанії.

Водночас він підкреслив, що і після перегляду компанією цієї частини своєї структури розвиток талантів, як і раніше, дуже важливий і залишається пріоритетом для неї та її співробітників.

При цьому раніше в січні ByteDance розпустила свій інвестиційний підрозділ, а в серпні 2021 року скоротила велику кількість співробітників, пов'язаних з освітою, у Китаї після того, як тамтешній уряд запровадив нові правила, що забороняють позашкільне репетиторство вчителів.