Найбільші японські банки через санкції припиняють операції з російським Сбербанком

Найбільші японські банки через санкції припиняють операції з російським Сбербанком

Через санкції три найбільші банки Японії припиняють грошові перекази та доларові операції з російським Сбербанком, що може змусити японські компанії, які ведуть бізнес в Росії, шукати альтернативні способи здійснення платежів.

З 27 березня найбільші банки Японії MUFG Bank, Mizuho Bank і Sumitomo Mitsui Banking Corp через санкції США припиняють співпрацю з російським “Сбербанком”. Про це повідомляє Japan Today з посиланням на власні джерела.

Ці банки здійснювали розрахунки за доларовими операціями зі Сбербанком через США, тому що він не входить до числа російських банків, виключених зі SWIFT, і багато японських компаній, які працюють в Росії, використовують його для своїх розрахунків. Саме тому зрив цих операцій може змусити японські компанії, які ведуть бізнес в Росії, шукати альтернативні способи здійснення платежів. Наприклад, використовувати банки за межами США.

 Нагадаємо, що 26 березня РФ почала військові навчання на Курильських островах — території, за яку в країни триває спір з Японією. Ще раніше, 23 березня, під час виступу перед парламентом Японії президент Володимир Зеленський закликав Токіо запроваджувати ембарго на торгівлю з Росією.