Rocket: ми не причетні до DDоS-атаків на ЗМІ і не коментуємо діяльність інвесторів

Rocket: ми не причетні до DDоS-атаків на ЗМІ і не коментуємо діяльність інвесторів

У компанії запевнили, що працюють у рамках закону.

У компанії Rocket заявили, що не мають відношення до DDоS-атаки на видання Dev.ua, яке опублікувало розслідування про причетність інвестора сервісу доставки Тимура Рохліна до багатомільйонної афери .

Про це повідомили в прес-службі компанії.

"Нещодавно у ЗМІ з'явилися публікації, в яких згадується компанія Rocket. З цього приводу хочемо запевнити, що компанія завжди працює в рамках закону в країнах своєї присутності. Ми не можемо коментувати події, які стосуються третіх осіб – клієнтів, інвесторів та їхніх родичів. з цим ми запевняємо, що не причетні до атак на сайт ЗМІ. Ми співчуваємо всім, кого могла збентежити інформація у ЗМІ, і хочемо запевнити, що планам та операційній діяльності Rocket нічого не загрожує", - кажуть у компанії.

Нагадаємо, Dev.ua повідомив, що німецькі правоохоронці підозрюють Рохліна в причетності до великої афери з використанням псевдоінвестиційних майданчиків, збитки від яких оцінюються в десятки мільйонів євро.

Серед інших осіб, підозрюваних у причетності до неї, називаються громадяни України Андрій Курочкін, Юрій Копачевський, Ігор Козленко та громадяни Ізраїлю Міхаель Чеботар, Максим Барановський-Рафаель та Тимур Рохлін.

Як зазначало видання з посиланням на дані українського слідства, на підконтрольну Рохліну британську компанію було перераховано 10,8 млн євро доходу від шахрайської діяльності, а частину активів, які слідство пов'язує з Рохліним, було наприкінці 2020 року заарештовано.

Після публікації матеріалу на веб-сайт видання Dev.ua, а згодом на сайт материнського медіа - Dev.by, почалася DDоS-атака. Головний редактор Dev.ua пов'язав атаку саме з публікацією розслідування щодо Рохліна.