UFuture та InSoft Partners продають свій спільний бізнес ITernal Group американській компанії UST

UFuture, InSoft PartnersI, Ternal Group
UFuture продовжуватиме розвивати ucode IT academy. Фото: Depositphotos

Інвестиційна компанія InSoft Partners та холдингова компанія UFuture продали свій спільний аутсорсинговий бізнес ITernal Group. Покупець — міжнародна компанія UST зі штаб-квартирою в Алісо-В'єхо, США.

Як повідомили прес-служби компаній, оформлення угоди тривало з вересня 2021 року до січня 2022-го.

"Наше партнерство з InSoft Partners тільки починається. Угода з продажу ITernal Group показала високу прибутковість та масштабність перспектив. Я радий, що ми залучили в Україну великого міжнародного гравця UST. Це не лише міжнародні інвестиції у розвиток проекту, а й новий досвід, знання та можливості для українських талановитих команд", — наголосив засновник холдингової компанії UFuture Василь Хмельницький.

Згідно з домовленостями, UFuture продовжить розвивати ucode IT academy як освітню платформу для розвитку інноваційного потенціалу України лише в рамках власних проектів соціального інвестування.

Нагадаємо, ITernal Group запустили у 2018 році. За 1,5 роки бізнес-проект купив компанії з розробки програмного забезпечення з Києва Lenal та Rademade. Крім того, було куплено сервісну частину компанії з Харкова Rozdoum.

Всі ці проекти об'єднали у рамках єдиної структури ITernal Group. Щодо покупця, то UST працює на ринку розробки програмного забезпечення понад 22 роки. Раніше компанія не мала представництва в Україні.

Холдингова компанія UFuture паралельно займається розробкою та реалізацією проектів в інших галузях. Зокрема, холдинг Хмельницького завершує девелопмент (реконструкцію) першої черги індустріального парку у Білій Церкві.

Станом на початок 2022 року на території   індустріального парку   "Біла Церква" працює шість підприємств. Усі вони займаються переробною чи логістичною діяльністю. Ще п'ять заводів збудують протягом 2022 року.

А ось основний вид діяльності InSoft Partners — покупка частки в сервісних IT-компаніях. Компанія займається тим, що збільшує вартість IT-бізнесу та масштабує його. Серед завершених проектів: Core Value, Cloudfresh.