Творці NFT-серверу в Minecraft продали токени на $1,2 млн за 8 хвилин і зникли

Творці NFT-серверу в Minecraft продали токени на $1,2 млн за 8 хвилин і зникли
Сервер Blockverse исчез через 8 минут после старта. Фото: Codelist

Група розробників створила NFT-сервер Minecraft Blockverse для гравців. 10 тисяч токенів розкупили за 8 хвилин, після чого творці зникли разом із 1,2 мільйонами доларів, які отримали від продажу NFT. Про це повідомляє NME.

Для входу на NFT-сервері в Minecraf гравцям потрібно було купити пару токенів. Їх почали продавати 24 січня, але через 8 хвилин після старту продажу їх сайт Blockverse та сервер у Discord було відключено.

У Twitter розробники Blockverse востаннє писали 24 січня, запевняючи, що сервер почав офіційно працювати.

У той же час, гравці повідомили про зупинку роботи Blockverse. Деякі користувачі втратили кілька десятків тисяч доларів на проекті. Наприклад, користувач illiquidassets, який допомагав розробникам Blockverse з маркетингом, втратив 26 тисяч доларів.

Через деякий час один із розробників вийшов на зв'язок. Він повідомив, що нібито нікого не обманював, а сервер перестав працювати через низку проблем.

TheGamer з'ясувала, що випущені Blockverse NFT вже встигли перепродати майже за 2,1 мільйона доларів. Розробники заявили, що готові передати гравцям виторг від продажу ігрових NFT і права на Blockverse, проте про ті 1,2 млн доларів не йдеться.

Раніше подібну схему перевірили з NFT Squid Game. У листопаді 2021 року анонімні творці криптовалюти Squid, нібито запущеної для онлайн-турніру за мотивами серіалу "Гра в кальмара", раптово закрили проект і зникли.

Ціна цієї криптовалюти, згідно сайту CoinMarketCap, вранці 1 листопада досягла піку 2861 долар, після чого впала до нуля. Вранці 3 листопада, однак, графік Squid злегка "оживився" - у перекладі на гривні за неї стали давати замість 8 копійок "аж" до 56 копійок.