Данина за порно: на Дніпропетровщині зловили поліцейського-рекетира

Старший оперуповноважений Управління міграційної поліції ГУНП вимагав у власника інтернет-сайту знайомств тисячу доларів США щомісяця
Фото: прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

На Дніпропетровщині викрили співробітника обласного управління міграційної поліції у вимаганні хабара за непритягнення до відповідальності за поширення порнографічних матеріалів.

Якповідомляє прес-служба обласної прокуратури, старший оперуповноважений Управління міграційної поліції ГУНП вимагав у власника інтернет-сайту знайомств тисячу доларів США щомісяця.

Крім того, представник Нацполіції пропонував надалі розширити діяльність сайту.

За інформацією облпрокуратури, поліцейський був затриманий у отриманні частини хабара у розмірі 22 тисяч грн.

На сьогоднішній день вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві. Оперативний супровід – Управлінням Служби безпеки України у Дніпропетровській області.

Нагадаємо, у липні минулого року Департамент внутрішньої безпеки та Головне слідче управління Нацполіції викрили групу осіб, які вимагали у людей неіснуючі кредитні борги або примушували до погашення наявних боргових зобов'язань.

Як мовиться в   повідомленні   Міністерства внутрішніх справ, співробітники колекторських компаній займалися здирством, вдавалися до загроз позичальникам фінансових установ фізичною розправою.

Крім того, вони загрожували поширенням у соцмережах підроблених порнографічних фото .