Крали білизну та ювелірні прикраси: 10 російським військовим оголошено підозри

мародери, мародерство, крадіжка, поліція, росіяни, російські окупанти
Фото: Національна поліція України

Правоохоронці оголосили підозри десятьом військовослужбовцям Росгвардії, які обкрадали помешкання жителів Київщини і поштою з Білорусі відправляли привласнене майно своїм родичам в Росію.  

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України. 

"Звичайними злодіями і грабіжниками виявилися військовослужбовці Росгвардії – "елітного підрозділу", підпорядкованого президенту країни-агресора. Окупанти обкрадали помешкання жителів Київщини і поштою з Білорусі відправляли привласнене майно своїм родичам у РФ", - йдеться у повідомленні. 

Поліцією встановлено факти привласнення не лише фінансових заощаджень, ювелірних виробів, комп’ютерної чи побутової техніки, а й навіть білизни. Ці речі окупанти після відступу з Білорусі поштою відправили своїм родичам в Росію.

"Результатом кропіткої роботи правоохоронців стало встановлення десятьох російських військових-мародерів, яким за погодженням із прокурорами Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру. Їм інкримінують  порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)", - наголосили у поліції.  

Зокрема, за такі дії передбачено до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, голова Мінцифри Михайло Федоров повідомив, що в українських органах влади є доступ до інформації про всіх російських військових, які вели військові дії. Зокрема, щодо награбованого та відправленого з Білорусі до Росії.