В Одесі зловили прикордонників, які "вибивали" гроші з людей: попалися на викраденні бізнесмена (ФОТО, ВІДЕО)

В Одесі зловили прикордонників, які "вибивали" гроші з людей: попалися на викраденні бізнесмена (ФОТО, ВІДЕО)

Поліція та Служба безпеки України нейтралізували під час спецоперації в Одесі злочинне угруповання, організоване співробітниками Державної прикордонної служби.

Як йдеться у повідомленні спецслужби, члени групи представлялися співробітниками правоохоронних органів та незаконно затримували громадян під вигаданими приводами.

Після цього з них "вибивали" гроші за нібито непритягнення до кримінальної відповідальності. Крім того, зловмисники проводили несанкціоновані обшуки та обкрадали будинки мешканців обласного центру.

За оперативними даними, організатор угруповання та його спільник є чинними співробітниками структурних підрозділів Держприкордонслужби. При цьому своїм жертвам вони представлялися представниками Нацполіції, СБУ та інших правоохоронних органів.

Задокументовано факти протиправних дій щодо місцевого підприємця. Учасники угруповання, погрожуючи насильством та фізичною розправою, вимагали у нього сплатити "борг".

Двох прикордонників-організаторів банди затримали під час спроби викрадення людини. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання судом запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Їм збираються інкримінувати частину 2 статті 146 та частини 2 та 3 статті 187 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі або викрадення людини та розбій). Продовжуються невідкладні слідчо-оперативні дії щодо встановлення всіх обставин правопорушень та притягнення до відповідальності інших причетних.

Викриття та затримання зловмисників проводив спецназ управління СБУ на Одещині спільно зі слідчими відділення №3 Одеського райуправління поліції при процесуальному керівництві Одеської обласної прокуратури.

При цьому СБУ опублікувала відео самого викрадення молодої людини двома невідомими особами. Судячи з формулювання у повідомленні і того, що знято воно цілеспрямовано та з рук оператора, спецслужба знала заздалегідь про наміри нападників. Проте подробиць про ситуацію із бізнесменом не повідомляє.

Як уточнюють у прокуратурі, затримання відбулося 19 січня. Повідомляється, що, представившись співробітниками поліції, двоє чоловіків незаконно позбавили волі 23-річного хлопця, одягнувши наручники та помістивши його в автомобіль. Після цього спільники, погрожуючи пістолетом, побили потерпілого та заволоділи його грошима у сумі 40 тисяч грн.

Пізніше затримані проникли у квартиру викраденого, де вкрали 34 тисячі грн. Проте довести злочинний план до кінця їм не вдалося, оскільки їх спіймали правоохоронці.

Під час затримання у них знайшли посвідчення працівників ДПСУ. При цьому в прокуратурі обережно додають, що інформація про належність нападників до вищезазначеного відомства перевіряється.

Судячи з опублікованих силовиками фото, затримання відбулося у дворі біля будинку на вулиці Філатова, 2-А на Черемушках.