Бажають платити більше податків: мільйонери з усього світу звернулися до учасників форуму у Давосі

Бажають платити більше податків: мільйонери з усього світу звернулися до учасників форуму у Давосі
Организация "Миллионеры-патриоты требует решить проблему пропасти между богатыми и бедными. Фото: Depositphotos

Понад 100 мільйонерів із країн Євросоюзу, а також США та Канади звернулися з відкритим листом до учасників форуму у Давосі, який проходить в онлайн-режимі з 17 по 21 січня. У ньому заможні люди просять підняти податки для багатих.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Звернення опублікувала організація "Мільйонери-патріоти".

Мільйонери заявляють про необхідність переписати податкове законодавство країн, де вони ведуть свій бізнес. Обкласти багатих громадян податками та вирішити "проблему прірви між багатими та бідними" потрібно прямо зараз, вважають учасники організації.

"Як мільйонери ми знаємо, що система несправедлива. Більшість із нас може сказати, що поки останні два роки світ переживав величезні страждання, наш добробут зростав під час пандемії. Але мало хто з нас може чесно сказати, що сплачує справедливу частку податків", – йдеться у листі.

Серед мільйонерів, які підписали звернення, продюсер Ебігейл Дісней (спадкоємиця Уолта Діснея Ебігейл) та її брат Тім, а також один з перших інвесторів корпорації Amazon Нік Ханауер.

До ідеї підвищення податків для багатих мільйонери прийшли після публікації дослідження благодійної організації Oxfam. У ньому сказано, що з початку пандемії коронавірусу найбагатші люди у світі збільшили свій сукупний статок з 700 мільярдів до 1,5 трильйона доларів. Щомиті їхній стан збільшувався на 15 тисяч доларів.

У цей час бідні ставали ще біднішими. За даними того ж дослідження, понад 160 мільйонів людей опинилися за межею бідності.

Раніше найбагатша людина у світі Ілон Маск заявив, що він заплатить понад 11 мільярдів доларів податків, і ця сума може стати рекордним платежем до Податкової служби США.

Фото: Depositphotos