Гетманцев у відповідь на прохання його звільнити запропонував підприємцям зустрітися

Гетманцев у відповідь на прохання його звільнити запропонував підприємцям зустрітися

Голова Комітету з фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Данило Гетманцев запросив підприємців, які закликали президента України Володимира Зеленського його звільнити на зустріч у парламентському комітеті.

Про це Гетманцев написав у своєму телеграм-каналі.

"З інтересом ознайомився зі зверненням деяких представників бізнесу з приводу власної відставки. Я переконаний, що будь-яка громадська дискусія має відбуватися не навколо фігур, а навколо ідей. Особисто я є послідовним прихильником дерегуляції у сфері бізнесу, на що спрямовані мої законопроекти та рішення, які я підтримую. Але політика держави у сфері публічних фінансів — це завжди компроміс між різними, іноді суперечливими інтересами різних груп суспільства. Компроміс іноді болісний і завжди важкий. - зауважив він.

При цьому, за словами народного депутата, він готовий до діалогу і тому запрошує підписантів звернення до зустрічі в комітеті. Гетманцева гарантує, що у представників бізнесу буде можливість донести особисто свої зауваження, звинувачення та бачення та ідеї.

Нагадаємо, українські підприємці написали відкритий лист до президента Володимира Зеленського. У ньому вони просять звільнити Данила Гетманцева з посади секретаря Національної ради з відновлення України та голови комітету з фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради.

За їхніми словами, зараз 49% підприємств не працюють чи майже зупинилися. За останній місяць майже чверть малого та середнього бізнесу перезапустилася. Проте через політику "економічної неволі", яку пропагує Гетманцев, є ризики для бізнесу. Це змушує 10% підприємців перевозити бізнес за кордон.