В українських вузах з'явиться нова навчальна дисципліна

Студенти вивчатимуть створення та розвиток IT-продуктів
Навчальний курс розроблено у рамках співпраці Міністерства освіти з організацією Product IT Foundation for Education. Фото: Pixabay

У семи провідних університетах України почнуть впроваджувати перший інтерактивний курс для претендентів на вищу освіту “Створення та розвиток IT-продуктів”.

Про це з посиланням на пресслужбу Міністерства освіти і науки України повідомляє "Я та Закон".

"Ми прагнемо того, щоб система вищої освіти України ставала конкурентоспроможною на Європейському просторі вищої освіти, а також важливо розвивати сферу інформаційних технологій як передову галузь сучасності", – наголосив перший заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

За інформацією видання, навчальний курс розроблено у рамках співпраці Міністерства освіти і науки з громадською організацією Product IT Foundation for Education (PFE).

Його впровадження у вищих навчальних закладах сприятиме профорієнтації студентів у продуктовому IT, розвитку у них підприємницького мислення, напрацюванні навички приймати самостійні рішення та посилення практичної складової освітнього процесу.

У пілотному проєкті візьмуть участь 7 українських вишів:

- Національний університет "Чернігівська політехніка";

- Національний університет "Одеська юридична академія";

– Київський національний університет будівництва та архітектури;

– Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського";

– Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана;

– Національний авіаційний університет;

- Державний податковий інститут.

Нагадаємо, 3 лютого у Києві відкрився "Американ Юніверсіті Київ" – перший приватний університет в Україні з американськими стандартами освіти.

Раніше повідомлялося, що у 2021 році лише три українські університети потрапили до рейтингу "ТОП-100 найкращих вузів Європи та Середньої Азії", тоді як у 2020 році їх було чотири.