62 млн барелів російської нафти застрягли в морі через санкції, - Reuters

62 млн барелів російської нафти застрягли в морі через санкції, - Reuters
Фото: REUTERS

62 млн барелів російської нафти марки Urals застрягли в морі через санкції, введені проти Росії після її вторгнення в Україну. Про це пише Reuters.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Видання пише, що за інформацією аналітичної компанії Vortexa, обсяг сирої нафти марки Urals, яка зараз перебуває в морі втричі перевищує середній довоєнний показник, навіть незважаючи на те, що експорт російської морської нафти в травні впав до 6,7 млн ​​барелів на добу, що приблизно на 15% менше, ніж у 7,9 барелів на добу у лютому.

За словами стратега з енергетичних питань Клея Сейгла, кількість морських вантажів нафти Urals без певного пункту призначення становить 15% від загальної кількості, що також є новим рекордом.   Частина нафти може бути в дорозі до невідомих покупців, а частина може бути непроданим вантажем.

Більшість російської сирої нафти прямує до Азії, в основному до Індії та Китаю, тоді як обсяги поставок до Європи також зросли напередодні запровадження заборони.

Нагадаємо, раніше видання Reuters повідомляло, що російська нафтопровідна компанія-монополіст "Транснефть" обмежила доступ до щомісячних планів відвантаження нафти з російських портів, щоб захистити нафтовий ринок країни-агресора на тлі ескалації напруженості у відносинах між РФ та Заходом.