"Газовий "Абібас": за рік створили одразу три "клони" компаній з орбіти "Нафтогазу України"

"Газовий "Абібас": за рік створили одразу три "клони" компаній з орбіти "Нафтогазу України"

"Нафтогаз" поскаржився Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг на вже третього двійника за 2021 рік. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Нафтогаз звернувся до НКРЕКУ зі скаргою на компанію-клону ТОВ "ДПК "Нафтогаз", яка подала документи на отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу". Регулятор планує розглянути це питання 1 грудня", - повідомляє прес-служба.

Згідно з повідомленням, група "Нафтогаз" вважає, що подані документи ТОВ "ДПК "Нафтогаз" не відповідають вимогам до здійснення ліцензіатом постачання природного газу та порушення конкуренції на ринках у сфері енергетики та комунальних послуг.

"Йдеться про неправомірне використання компанією-клоном комерційного (фірмового використання) найменування "Нафтогаз" та зареєстрованої торгової марки. Крім того, дана компанія створена лише 2 місяці тому і має дуже низький розмір статутного капіталу", - повідомляє прес-служба.

При цьому в повідомленні сказано, що сукупність таких ознак дає підстави сумніватися у можливості виконання взятих на себе обов'язків щодо постачання газу споживачам, особливо в розпал опалювального сезону.

Статутний капітал ТОВ "ДПК "Нафтогаз" 500 гривень, творець компанії Володимир Гурлов, який також є керівником кількох десятків підприємств серед яких є і газові.

На своєму веб-сайті ТОВ "ДПК "Нафтогаз" пропонує природний газ за ціною 7,4 грн. за кубічний метр. При цьому категорія споживачів не вказана.

У прес-службі зазначили, що цей випадок уже третій за цей рік. Так, у червні за позовом дочірньої компанії Нафтогазу "Газопоставляюча компанія "Нафтогаз трейдинг" до ТОВ "Нафтогаз трейдинг" (назва якої відрізнялася від дочірньої компанії НАКу лише однією літерою) суд заборонив останній використати словосполучення "Нафтогаз трейдинг" у своїй назві.

Крім того, у квітні "Нафтогаз" скаржився до Антимонопольного комітету на компанію ТОВ "Нафтогаз постачання", яка була зареєстрована у 2020 році та працювала у Кременці Тернопільської області.

Нагадаємо, через високі ціни на європейські хаби та Українську енергетичну біржу, а також доступ до дешевого ресурсу власного видобутку нині "Нафтогаз" є головним постачальником газу для потреб населення, підприємств теплокомуненерго, а також бюджетних та релігійних організацій.

Раніше були відомі випадки, коли відомі бренди одягу підробляли змінюючи одну або кілька літер у назві оригінального бренду.