Комусь пощастило: monobank випадково продав клієнтам $160 тисяч за помилковим "солодким" курсом

Фото: YouTube/Vladislav Svidloff
Фото: скрішнот відео YouTube/Vladislav Svidloff

Monobank вранці 27 січня продавав клієнтам долари за заниженим на 1 грн курсом, що в результаті завдало йому близько 150 тисяч грн збитків. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook співзасновник інтернет-банку Олег Гороховський.

"О 9:41 ранку я зайшов у наш додаток - розробники надіслали нову збірку, - натиснув на вкладку "Ще", і у мене заворушилося волосся на спині. Менеджер, який відповідає за валютні курси, помилково поставив курс на продаж на 1 грн краще за ринковий. Після цього ще хвилин десять пішло на пошуки менеджера, встановлення та провантаження нового курсу в систему", — розповів він.

За словами Гороховського, у результаті "солодкий" курс простояв приблизно 25 хвилин. Усього за ним було куплено доларів на 4,5 млн грн.

"Відбулися легким переляком і відмінними висновками, як прибрати ризики в таких місцях на майбутнє. З клієнтів нічого ми, звичайно ж, не дописуватимемо. Комусь пощастило", — зазначив він.

При цьому він нарікає на те, що зростання вартості долара в Україні відбувається здебільшого тому, що "ми не можемо стримувати свої емоції і не піддаватися стадному інстинкту".

"Припиніть купувати валюту за дурною ціною! Треба терміново зробити собі аватарку: "Я патріот і не купую долар по 29!", — пожартував підприємець.

У коментарях до посту Гороховський також повідомив, що завдяки тому, що він сам вчасно побачив помилку, він цим "врятував менеджера", однак той все одно зазнає фінансового покарання.

"Якби я не виявив це через дві години, він би втратив роботу, а так просто трохи грошенят", — додав співзасновник monobank.

Нагадаємо також, що нещодавно Гороховський обурювався тим, що шахраї в інтернеті наживаються на імені monobank та використовують інші назви, похідні від "моно-".