США виділили Україні додаткову пряму бюджетну допомогу в розмірі $7,5 млрд

Шмигаль, Брінк, посольство сша в Україні
Фото: Посольство США в Україні

Посол Сполучених Штатів Америки в України Бріджит Брінк зустрілася з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем для обговорення підтримки України. Зокрема, Штати виділили країні додаткову пряму бюджетну допомогу в розмірі 7,5 мільярдів доларів.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє прес-служба посольства США в Україні.   

У дипвідомстві зазначили, що урядові міністерства блискавично зреагували, приділивши увагу надзвичайним потребам та підготувавши основу для відновлення України. 

"Посол Брінк зустрілася з прем'єр-міністром Шмигалем, щоб обговорити, як Сполучені Штати можуть допомогти Україні захистити себе та підтримати її стійкість і відновлення. Надаючи пряму бюджетну підтримку в розмірі 7,5 мільярдів доларів, Сполучені Штати віддані забезпеченню міцності України", - йдеться у повідомленні.  

Нагадаємо, що Україна отримала від США пряму підтримку у розмірі одного мільярда доларів у рамках пакету допомоги на 40 млрд доларів, підписаного президентом США Джо Байденом у травні.