Visa слідом за Mastercard запустить платформу для тестування цифрових валют

Visa слідом за Mastercard запустить платформу для тестування цифрових валют
Visa слідом за Mastercard запустить платформу для тестування цифрових валют

Платіжна система Visa слідом за своїм конкурентом Mastercard запустить платформу для тестування цифрових валют. У цьому напрямку компанія співпрацює із 30 центральними банками по всьому світу.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє Bloomberg.

Платформу для тестування цифрових валют Visa створила разом із блокчейн-розробником ConsenSys. Її тестування розпочнеться навесні цього року.

Зазначається, що Visa співпрацює з 30 центральними банками у всьому світі, які готуються оперувати цифровими валютами. Про які країни йдеться не уточнюється.

Після запуску платформи клієнти Visa зможуть використати пластикові картки та електронні гаманці, прив'язані до цифрових валют центральних банків.

"Ми вважаємо, що стейблкоіни та CBDC співіснуватимуть у майбутньому, і буде кілька різних підходів до створення продуктів на їх основі", - сказав К'ю Шеффілд, голова відділу криптовалют Visa.

Рік тому Visa у партнерстві з криптоплатформою Crypto.com вже дозволила деяким партнерам використати для платежів стейблкоіни USD Coin.

Як зазначає Bloomberg, уряди по всьому світу вивчають можливість випуску цифрових валют центральних банків, CBDC на тлі побоювань, що криптовалюти, що швидко ростуть, можуть дестабілізувати фінансові ринки або замінити фіатні валюти.

Зазначимо, у вересні 2020 року Mastercard оголосив про створення платформи для тестування цифрових валют , а у лютому 2021 року заявила, що запрацює з криптовалютою.